Potrivit lui Simon Cowell, dacă Mariah Carey n-ar fi rămas însărcinată, ea s-ar fi numărat printre "judecătorii" de la "X Factor", concursul care va fi lansat de Fox în această toamnă. "Nu poţi s-o refuzi pe Mariah. Trebuie să îi găsim un rol la «X Factor». Sunt un mare fan al ei – nu doar în ipostaza ei de artist, ci şi în aceea umană. O iubesc de mor", a declarat Cowell pentru "People Magazine".

El a precizat că diva pop s-a numărat printre admiratorii show-ului din prima zi şi a glumit pe seama faptului că "artista a rămas însărcinată într-un mod egoist". Mariah Carey a născut doi gemeni în luna aprilie. Dar britanicul recunoaşte că prezenţa lui Carey ar pune şi anumite probleme. "Deja nu le poţi face să tacă nici pe Paula Abdul, nici pe Nicole Scherzinger. Dacă o adăugăm pe Mariah la «reţeta» asta, nu va mai avea cine cânta", susţine Cowell.

Paula Abdul, care va fi în juriul competiţiei, revenind astfel alături de Cowell – cei doi au colaborat la "American Idol" – spune că se bucură să revină la "această relaţie dementă". Cântăreaţa le-a comunicat criticilor despre Cowell că "parcă e un animal din altă specie la acest show… Acum toarce ca o pisică". Însă i-a zis britanicului şi să tacă din gură şi să plece când acesta s-a exprimat candid referitor la "X Factor", declarând că tot ce-şi doreşte este să le ofere oamenilor o a doua şansă. Scherzinger susţine că nu a fost niciodată nemiloasă până când nu l-a cunoscut pe colegul ei de juriu, L.A. Reid.

Înălţimea aşteptărilor

Dacă participanţii vor fi cel puţin la fel de "dramatici" precum membrii juriului, "X Factor" va fi un succes garantat. De altminteri, asta îşi şi doreşte Cowell: "Nu participi la nicio competiţie dorindu-ţi medalia de argint". Dacă nu ar fi crezut că "X Factor" poate "să bată «American Idol şi restul show-urilor »", nu s-ar fi implicat în realizarea emisiunii. Promite că aceasta va fi complet diferită de "American Idol".

Pentru început, concurenţii vor putea fi între 12 şi 112, iar membrii juriului le vor fi mentori. Câştigătorul primeşte un contract cu o casă de producţie în valoare de 55 de milioane de dolari şi va fi protagonistul unei reclame la Pepsi difuzată la Super Bowl.

Povestea lui "X Factor" a început acum mai bine de un an, când Cowell anunţa că părăseşte "American Idol", iar crearea juriului la noua emisiune nu s-a reuşit cu una, cu două. Britanicul anunţa ieri că probabil s-a înşelat când a crezut că lui Cheryl Cole, membră a juriului la ediţia britanică a show-ului, i-ar plăcea să revină în postura ei de acolo în loc să vină la varianta americană. Cowell a mărturisit că lui Cole i s-a oferit rolul de "jurat" la "X Factorul" american, dar că, "din motive variate", aceasta l-ar fi refuzat. Acesta a fost momentul când Scherzinger, care fusese anterior "judecătoare" la emisiunea "The Sing-Off" (NBC), a fost cooptată la noua emisiune.

Lansarea lui "X Factor" în SUA are loc pe 21 şi 22 septembrie, cu două show-uri de câte două ore.
<iframe width="560" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/Yq3EcN2Gz7Q" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Nu poţi s-o refuzi pe Mariah. Trebuie să îi găsim un rol la «X Factor». Sunt un mare fan al ei. O iubesc de mor."

SIMON COWELL, realizator de emisiuni TV