Maria, miss Australian Open

Maria, miss Australian Open

Maria Şarapova, jucătoare născută în Siberia, şi-a asigurat ieri un loc în istoria tenisului, devenind prima rusoaică învingătoare la turneul de Mare Şlem de la Antipozi.

La 20 de ani, Maria Şarapova şi-a trecut în palmares al treilea titlu de Mare Şlem, după US Open în 2006 şi Wimbledon în 2004. Considerată una dintre cele mai atrăgătoare jucătoare de tenis, rusoaica a învins-o în finală la Australian Open, în două seturi, scor 7-5, 6-3, pe sârboaica Ana Ivanovici, o altă frumuseţe a „sportului alb“.

Anul trecut, Şarapova pierduse finala de la Antipozi în faţa americancei Serena Williams. Serviciul Şarapovei n-a funcţionat la cote maxime, dar rusoaica a mizat pe forehand, determinându-şi adversara să comită numeroase greşeli. „Înainte de finală am primit următorul mesaj de la Billie Jean King: «Campionii profită de şanse şi consideră presiunea un privilegiu». Eu am profitat de şansa mea“, a declarat Şarapova.

Rusoaica, singura femeie din topul „Forbes“ al celor mai bine plătiţi sportivi (câştiguri de 23 de milioane de dolari în 2007, din turnee şi contracte de publicitate), a primit în urma victoriei de la Melbourne 1,2 milioane de dolari. „Cu o parte din cecul acesta gras o să-ţi trimit un buchet uriaş de trandafiri“, a avertizat-o Maria pe mama sa, Elena, care şi-a sărbătorit ieri ziua de naştere.

Ne puteți urmări și pe Google News

În drumul său spre trofeul „Daphne Akhurst“, Maria Şarapova n-a pierdut niciun set, iar în „sferturi“ a trecut de belgianca Justine Henin, numărul unu mondial, pe care o învinsese şi în finală la US Open. Colegă cu Ivanovici

La vârsta de 7 ani, Şarapova a ajuns din Siberia în Statele Unite, la celebra academie de tenis a lui Nick Bollettieri, unde o are ca parteneră de antrenament pe Ana Ivanovici. Sârboaica în vârstă de 20 de ani a jucat a doua finală de Mare Şlem din carieră, în 2007 ea pierzând ultimul act de la Roland Garros în faţa lui Justine Henin.

Clientă fidelă a restaurantului „Campagnolas“, din New York, Maria Şarapova este o mare admiratoare a fostului tenisman american John McEnroe. „Mi-ar plăcea să-l am partener la dublu ca să putem urla împreună la arbitri“, a spus rusoaica. Tot ieri, proba masculină de dublu a fost câştigată de israelienii Jonathan Erlich şi Andy Ram, care s-au impus în faţa francezilor Arnaud Clement şi Michael Llodra, scor 7-5, 7-6 (7/4).