Evenimentul Zilei > Politica > PSD insistă cu creșterea de taxe și impozite. Marcel Ciolacu vrea impozit progresiv și taxă de 1% pe cifra de afaceri
PSD insistă cu creșterea de taxe și impozite. Marcel Ciolacu vrea impozit progresiv și taxă de 1% pe cifra de afaceri

PSD insistă cu creșterea de taxe și impozite. Marcel Ciolacu vrea impozit progresiv și taxă de 1% pe cifra de afaceri

Marcel Ciolacu a declarat, luni, la Sinaia, referindu-se la taxa de solidaritate pentru companiile mari, că „într-un mediu concurențial este corect ca legislaţia să fie uniformă pentru toată lumea”.

Marcel Ciolacu a declarat luni că taxa de 1% pe cifra de afaceri se va găsi mai mult ca sigur în programul de guvernare al social-democraților, el insistând de asemenea pentru impozitarea progresivă, spunând că PSD are această măsură pe masă și lucrează cu ea, însă statul trebuie să facă întâi digitalizarea ANAF.

„Într-un mediu concurențial, corect este ca legislaţia să fie uniformă pentru toată lumea. Dacă toate companiile cu capital românesc plătesc minimum 1% din cifra de afaceri, atunci mergem cu 1% pentru toată lumea….tot capitalul românesc, IMM-uri, toată lumea plătește 1% din cifra de afaceri, microîntreprinderi. Trebuie să existe un climat echitabil concurențial între capitalul românesc și cel străin.

Mai mult ca sigur se va găsi această măsură în programul de guvernare. Dacă de ani buni companiile cu cifră de afaceri mare au numai pierderi și nu se plătește niciun impozit la statul român, înseamnă că e ceva acolo. Nu e posibil ca de ani buni să avem pierderi și nimeni să nu intervină. Mi se pare corect ca toată lumea să plătească un minim de 1% din cifra de afaceri”, a declarat președintele PSD.

Noi lămuriri despre taxele românilor: „Marcel Ciolacu şi PSD-ul nu mărește nicio taxă”

Marcel Ciolacu susţine că nu sunt propuneri de modificări de taxe pentur români: „Nu avem o propunere de modificări de taxe. Întâi statul român să îşi facă datoria, să facă digitalizarea ANAF-ului şi pe urmă, după ce avem toate elementele, toate cifrele şi unde nu este concordanţă, atunci intervine statul.

Eu în acest moment, Marcel Ciolacu, n-am aceste informaţii, am informaţiile în ceea ce priveşte impozitul pe profit şi cum încercăm să optimizăm fiscal. Cred că perioada optimizării fiscale a luat sfârşit. Marcel Ciolacu şi PSD-ul nu mărește nicio taxă”, a mai afirmat liderul PSD.

Ce spune despre TVA-ul la alimente

Referindu-se la scăderea TVA-ului la alimentele de bază, acesta a arătat că măsura trebuie gândită la pachet cu altele pentru a fi eficientă.

„Scăderea TVA-ului s-a mai făcut la alimentele de bază, neluându-se şi alte măsuri sau negândită în ansamblul său această măsură şi după o lună de zile ne-am trezit că acea scădere de TVA a revenit. De fapt lupta este cu inflaţia. O componentă importantă în acest moment din inflaţie o reprezintă scumpirile la produsele alimentare. Repet, este un întreg pachet ca să fie sustenabil, nu ceva emoţional şi noi să ne lăudăm că am coborât TVA-ul şi am ieftinit, iar peste o lună preţurile să fie aceleaşi”, a explicat preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu a mai propus o taxă de solidaritate pentru companiile mari și în vara anului trecut, însă nu a reușit să își convingă partenerii de coaliție, informează Agerpres.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: