Proiectul se află la a doua ediţie şi marchează Ziua Mondială a Locuirii, declarată de Organizaţia Naţiunilor Unite în 1986. Voluntarii din Irlanda de Nord şi România vor începe lucrărle de construcţie mâine de dimineaţă, alături de beneficiarii proiectului.
„Le mulţumesc din suflet tuturor celor care mă vor ajuta să-mi construiesc casa. Lecţia pe care am învăţat-o de la ei e importantă şi n-o voi uita niciodată: tot timpul voi încerca să-i ajut şi eu pe cei care au nevoie sprijinul meu, de câte ori voi  avea ocazia!”a spus Zoltan Kiss, unul dintre beneficiarii Big Build 2010, care a crescut în orfelinat şi niciodată nu a cunoscut sensul cuvântului, „acasă”.
Big Build a devenit cel mai important eveniment anual al Habitat for Humanity România. Anul trecut, peste 200 de voluntari români şi internaţionali au ridicat 10 locuinţe în numai cinci zile, alături de beneficiarii proveniţi din orfelinate, de personalităţi ale sportului românesc, de diplomaţi şi de politicieni din Europa occidentală şi România.
La nivel global, numărul oamenilor care locuiesc în condiţii de sărăcie extremă depăşeşte astăzi 1 miliard şi, conform estimărilor, va depăşi 2 miliarde până în anul 2030.