Maradona va antrena Argentina

Maradona va antrena Argentina

Preşedintele Federaţiei Argentiniene de Fotbal, Julio Grondona, a anunţat că Diego Armando Maradona este noul antrenor al echipei naţionale de fotbal a Argentinei.

"El Pibe d'Oro" a fost preferat de Federaţia Argentiniană de Fotbal în faţa lui Carlos Bianchi, care a mai condus naţionala Argentinei în perioada 1970-1972, Miguel Angel Russo, antrenorul lui San Lorenzo, şi Sergio Batista, selecţionerul care a condus naţionala olimpică spre titlu la Beijing.

După înfrângerea suferită, în urmă cu două săptămâni, cu scorul de 1-0, în faţa naţionalei statului Chile, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2010, antrenorul "pumelor", Alfio Basile, a demisionat, lasând liber postul de selecţioner.

Maradona a mai antrenat în carieră doar două echipe, ambele din Argentina - anonimii Mandiyú de Corrientes în 1994, şi Racing Club de Avellaneda în 1995, nereuşind însă vreo performanţă notabilă. După aflarea veştii, Maradona, în vârstă de 47 de ani, a spus presei că a crezut că este o glumă şi că este filmat cu camera ascunsă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Carlos Bilardo, antrenorul care a condus echipa Argentinei spre al doilea, şi ultimul titlu mondial, în Mexic 1986, va ocupa poziţia de antrenor secund. Prima partidă a lui Maradona pe banca tehnică a naţionalei Argentinei va avea loc în 11 februarie 2009, în compania echipei Franţei.