Evenimentul Zilei > Actualitate > Malcolm McLaren a murit de o formă rară de cancer
Malcolm McLaren a murit de o formă rară de cancer

Malcolm McLaren a murit de o formă rară de cancer

Britanicul Malcolm McLaren, fostul manager al formaţiei punk Sex Pistols, a încetat din viaţă, ieri, la un spital din Elveţia, la vârsta de 64 de ani, a anunţat prietena sa, citată de Reuters.

McLaren, care se autointitula creierul de la baza trupei Sex Pistols şi care a fost partenerul designerului Vivienne Westwood, suferea de cancer de mai mult timp.
Născut în Londra, impresarul şi promoterul Malcolm McLaren a fondat trupa Sex Pistols al cărei manager a şi fost până la mijlocul anilor ’70, în perioada coniderată cea mai prolifică a trupei. Atunci au apărut piesele care au făcut senzaţie mai ales în Marea Britanie, "Anarchy in the U.K." şi "God Save the Queen."
În februarie, McLaren a călătorit la New York pentru a-şi lansa albumul de artă, după care a revenit în Elveţia pentru a fi tratat la o clinică privată, de o formă rară de cancer, numită mesothelioma, care, în majoritatea cazurilor, este provocată de expunerea la azbest. În cancerul mesothelioma, celulele maligne se dezvoltă în mesothelium, o membrană protectoare care acoperă majoritatea organelor interne.
Westwood nu uită
Vestea morţii fostului iubit a marcat-o pe Vivienne Westwood. Designerul a declarat într-un scurt interviu acordat Daily Mail că, deşi relaţia ei cu Malcom s-a încheieat cu mulţi ani în urmă, nu l-a uitat niciodată pe cel care i-a dăruit un fiu, în 1967, Joseph Corre, şi care, din punctul ei de vedere a fost un om şi un artist remarcabil.
În ceea ce-l priveşte pe fiul celor doi, acesta a îmbrăţişat cariera mamei sale, fiind fondatorul mărcii de lenjerie Agent Provocateur. Pe tată său îl consideră un model şi spune despre el că " a fost un rocker-punker original, care a revoluţionat lumea".

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: