Evenimentul Zilei > Actualitate > Mai puţine calorii la o masă, o memorie mai bună
Mai puţine calorii la o masă, o memorie mai bună

Mai puţine calorii la o masă, o memorie mai bună

Dacă mâncaţi mai puţin vă puteţi îmbunătăţi memoria şi prelungi viaţa, arată un studiu recent al oamenilor de ştiinţă italieni.

O cafea după cină, în locul desertului, poate fi la fel de benefică pentru creierul dumneavoastră, ca şi pentru talie, spun specialiştii. Studiul italian asupra restricţiei calorice citat de Daily Mail arată că porţiile mai mici de mâncare contribuie la menţinerea sănătăţii organismului şi la prelungirea vieţii.
Proteina memoriei
Giovambattista Pani, cercetătorul care a condus studiul, s-a concentrat asupra unei protenie numite CREB1, despre care se ştie că ajută memoria şi învăţarea. Experimentele asupra şoarecilor au arătat că reducerea numărului de calorii a dat un impuls procesului de învăţare, în cazul animalelor care încă produceau CREB1. Pani a arătat de asemenea că reducerea caloriilor duce la creşterea cantităţilor din această protenă eliberată în creier.
Fară desert după masă
În cadrul experimentului pe animale au fost reduse caloriile cu 25-30%, al căror echivalent în hrana umană este de 600 de calorii pe zi. „Este ca şi când nu am mânca o prăjitură după masă”, a precizat Pani. În plus, din studiu reiese că eliberarea proteinei care ajută memoria este încurajată şi de cafeină
„Această descoperire are implicaţii importante asupra dezvoltării de terapii în vederea menţinerii creierului tânăr şi prevenirii degenerării cerebrale şi a procesului de îmbătrânire”, a conchis omul de ştiinţă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: