Mai multe rămășițe umane au fost descoperite în Lacul Mead

Mai multe rămășițe umane au fost descoperite în Lacul Mead Sursa foto: Dreamstime.com

Mai multe rămășițe umane au fost descoperite în Lacul Mead în timp ce nivelul apei a atins minime record pe fondul unei secete severe, potrivit unui raport.

Cele mai noi rămășițe au fost găsite la Swim Beach din Nevada și sunt examinate de biroul legiștilor din comitatul Clark, a declarat Serviciul Parcurilor Naționale. Identitatea rămășițelor și cauza morții nu sunt în prezent cunoscute. Un prim cadavru a fost descoperit pe 1 mai, un altul pe 7 mai și un al treilea pe 26 iulie. Toate rămășițele nu au fost încă identificate.

Rămășițele descoperite

Cea mai nouă descoperire vine în urmă ce un bărbat, Todd Kolod, care susține că al doilea set de rămășițe aparțin tatălui său, potrivit Daily Mail. Kolod avea 3 ani în 1958, când tatăl său, Daniel Kolod, s-a înecat în Golful Callville la vârsta de 22 de ani, în timp ce se afla pe o barcă cu motor cu un prieten. Ambii bărbați au fost aruncați peste bord atunci când nava a lovit un val. Prietenul a supraviețuit în timp ce trupul tatălui lui Kolod nu a fost găsit niciodată.

Dar Kolod crede că scheletul ar putea fi al tatălui său, deoarece are dinți lipsă și o proteză parțială - pe care tatăl său a purtat-o ​​după ce și-a pierdut dinții din față într-un accident de mașină, a raportat presa. Un alt indiciu care leagă rămășițele de tatăl său a apărut miercuri, când medicul legist a spus că scheletul avea vârsta de 23 și 28 de ani în momentul morții.

Ne puteți urmări și pe Google News

Scăderea nivelului apei

Lacul Mead este cel mai mare rezervor din țară, care s-a format între Nevada și Arizona în anii 1930, odată cu construirea barajului Hoover pe râul Colorado. Corpul de apă deservește 25 de milioane de oameni în orașe precum Los Angeles, San Diego, Phoenix, Tuscon și Las Vegas.

Dar lacul a ajuns la cele mai scăzute niveluri de până acum pe fondul unei mega-secete în vestul SUA, care a fost exacerbată de încălzirea globală. Nu numai că rămășițele umane au fost dezgropate, dar și o navă scufundată din cel de-al Doilea Război Mondial a ieșit din lacul care se micșorează, potrivit New York Post.