Evenimentul Zilei > Social > Șoferul turc al autocarului implicat în tragedia din Bulgaria a fost pus sub acuzare. Câți morți are pe conștiință
Șoferul turc al autocarului implicat în tragedia din Bulgaria a fost pus sub acuzare. Câți morți are pe conștiință

Șoferul turc al autocarului implicat în tragedia din Bulgaria a fost pus sub acuzare. Câți morți are pe conștiință

Un accident a avut loc, sâmbătă dimineață, în Bulgaria! Șoferul unui autocar înmatriculat în România a fost vinovat, iar 4 cetățeni români au murit. Alte 9 persoane se află la spital în stare gravă.

Un accident foarte grav s-a produs, sâmbătă dimineață, în Bulgaria. Un autocar înmatriculat în România a fost implicat. Patru români au murit pe loc, iar alți 9 au fost grav răniți. Victimele sunt internate la spitalul Floreasca.

Șoferul turc de la volanul autocarului implicat în accidentul din Bulgaria, în apropiere de Veliko Târnovo, a fost pus sub acuzare. El este cercetat pentru neglijență la volan și pentru cauzarea morții a patru persoane după ce nu a respectat regulile de circulație. Bărbatul ar putea să primească o pedeapsă de 15 ani.

Procurorii bulgari au cerut arestarea preventivă a acestuia pentru 72 de ore, motivând că există pericolul ca bărbatul să părăsească țara. „Au fost strânse suficiente probe pentru vinovăția unei persoane, care a fost trasă la răspundere penală. Acesta este șoferul autocarului”, a anunțat Parchetul din Bulgaria.

Accident înfiorător în Bulgaria

Sâmbătă, în jurul orei 01:30, un autocar înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau 25 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români, a fost implicat într-un accident rutier în Bulgaria. Incidentul a avut loc între satul Kutsina şi Polikraishte ( Regiunea Veliko Tarnovo).

Conform datelor preliminare, din cei 25 de pasageri de naționalitate română și turcă, 9 sunt internați într-o unitate spitalicească din Bulgaria. 4 oameni au murit pe loc. Starea de sănătate a victimelor s-a agravat, iar medicii încearcă să le salveze viața.

accident bulgaria
Sursa: Antena3

„Pacienții politraumatizați din accidentul rutier din Bulgaria se mențin în stare gravă, în acest moment fiind stabili din punct de vedere al funcțiilor vitale.
Dintre cei 5 pacienți:
– 3 sunt internați în Secția de Terapie Intensivă, necesitând măsuri specifice acestei secții;
– 2 sunt internați în saloane postoperatorii (terapie intensivă intermediară).

Echipele multidisciplinare compuse din medici de terapie intensivă, chirurgie generală, ortopedie, neurochirurgie îi supraveghează permanent pe acești pacienți, adaptând tratamentul în funcție de evoluția lor, inclusiv intervenții chirurgicale în zilele care urmează.”, se arată într-un comunicat oficial din partea unității medicale, potrivit Impact.