Acuzații de șpagă la MAI. Un angajat din corpul de control, reţinut de DNA. Câți bani ar fi primit polițistul

Acuzații de șpagă la MAI. Un angajat din corpul de control, reţinut de DNA. Câți bani ar fi primit polițistul Sursa: Arhiva EVZ

Un ofiţer de poliţie în cadrul Corpului de control al Ministerului Afacerilor Interne(MAI) a fost reținut de DNA după ce a comis infracţiunii de trafic de influenţă. Acesta promitea diverse favoruri în schimbul unor sume de bani mari.

DNA a anunţat joi că a reţinut un ofiţer de poliţie în cadrul Corpului de control al Ministerului Afacerilor Interne (MAI). El a fost acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Bărbatul a luat 15.000 lei de la o persoană, în schimbul promisiunii că o va ajuta să scape de probleme pe care le are cu legea.

Ofițerul de poliţie, angajat la Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne, Daniel Ciprian Asanache-Damian convingea persoanele că are influență și că le va rezolva problemele judiciare. El cerea sume de bani uriașe în schimbul acestor favoruri.

Miercuri, poliţistul a fost prins de DNA în timp ce primea de la o persoană suma de 15.000 lei. Vinovatul va fi prezentat joi în faţa unui judecător de la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, potrivit Agerpress.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: Arhiva EVZ

Probleme pentru DNA

DNA se confruntă și cu o serie de probleme. Omul de afaceri Horia Simu și foștii deputaţi Theodor Nicolescu (PNL) şi Marko Attila (UDMR) au fost achitați într-un dosar privind acordarea ilegală de despăgubiri la ANRP. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus achitarea pentru cei trei, menţinut decizia de achitare aplicată în octombrie 2020 de Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit DNA, inculpaţii, în calitate de membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, au hotărât acordarea despăgubirilor unui cesionar de drepturi litigioase pe baza unui raport de evaluare întocmit de expertul Alexandru Hanu.

„În aceste condiţii, cesionarul drepturilor litigioase, Horia Simu, a intrat în posesia unor despăgubiri necuvenite, în detrimentul statului român şi în condiţiile în care membrii Comisiei au hotărât rezolvarea cu celeritate a dosarului de despăgubire nr. 38.386/ CC/ 2007 pe motivele invocate de acesta, conform cărora nesoluţionarea cu prioritate a dosarului i-ar provoca o puternică stare de stres care i-ar afecta grav sănătatea”, a arătat, la vremea respecitvă DNA.

DNA a mai menționat că Horia Simu a sprijinit şi înlesnit nerespectarea prevederilor legale de către preşedintele, vicepreşedintele şi membrii comisiei.