Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Parchetul Tribunalului Dolj, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, au prins în flagrant, ieri, un colonel în rezervă – fost şef Serviciu Siguranţă în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova -, care a cerut şi primit de la doi denunţători diverse sume de bani, pentru a interveni pe lângă persoane din conducerile penitenciarelor din Drobeta Turnu Severin şi Târgu Jiu, unde erau încarceraţi fiul, respectiv fratele denunţătorilor, cu scopul de a-i transfera la penitenciare din Craiova, a le schimba regimul de încarcerare şi a interveni la comisia care analiza punerea în libertate înainte de termen.
Mita
Colonelul în rezervă i-a cerut unuia dintre denunţători suma de 2.000 de euro, din care până la data denunţului a primit 1.000 de euro şi diverse produse în valoare de 2.500 de lei. Celuilalt denunţător, fostul şef al Serviciului Siguranţă în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova i-a cerut suma de 800 de euro şi 600 de lei, din care a primit 600 de lei, iar în momentul flagrantului a primit şi diferenţa de 800 de euro.
Flagrantul din terasă
Colonelul în rezervă a fost prins ieri la o terasă din municipiul Craiova, imediat după ce primise de la denunţător suma de 800 euro, dându-i asigurări acestuia că a făcut toate demersurile pentru a le ajuta pe cele două persoane încarcerate, de faţă fiind şi celălalt denunţător.Colonelul în rezervă a fost dus la Parchet, fiind reţinut pentru trafic de influenţă.
Cazul Gorbunov
Astăzi, el va fi dus la Tribunalul Dolj cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Marin Cone a fost implicat în eliberarea din Penitenciarul Craiova a cetăţeanului moldovean Serghei Gorbunov, suspect în cazul jafului armat din 29 ianuarie 2009 de la o casă de schimb valutar din Braşov, soldat cu moartea a două persoane şi rănirea gravă a alteia.