Luptă strânsă în sectorul cu datorii de 4.000 de miliarde

Luptă strânsă în sectorul cu datorii de 4.000 de miliarde

Nouăsprezece candidaţi revendică sectorul 4, campion la lipsa proiectelor şi la cheltuirea haotică a banilor publici.

Patru dintre ei, cei cu şanse să strângă şi voturi, s-au întrecut în campanie în a deplânge lipsa parcărilor, a şcolilor reabilitate, a spaţiilor verzi, dar şi în a se îngropa reciproc în dosare penale şi acuzaţii de ineficienţă, corupţie şi nepotism. Ei sunt: traseistul politic Cristian Popescu Piedone (PC), viceprimarul Radu Silaghi (PDL), primarul în funcţie Adrian Inimăroiu (Partidul Verzilor) şi fostul edil Vasile Mihalache (PSD). Cei patru îşi oferă însă unul altuia posturi de viceprimar.

Piedone, fostul consilier fără proiecte

Prima şansă să preia sectorul îngropat în datorii de 4.000 de miliarde de lei o are, potrivit tuturor sondajelor electorale, Piedone, „justiţiarul“ catapultat în partidul lui Dan Voiculescu, după trecerea pe la PSD, UCS, formaţiunea sindicală parteneră a PRM, şi apoi PNŢCD, din care a plecat nemulţumit că nu a ajuns lider la Bucureşti. Fostul şef de restaurant cu reputa- ţie de agramat a reapărut recent în atenţia opiniei publice, în urma unei sponsorizări controversate de 7.000 de euro de la Loteria Naţională, cu care ONG- ul său ar fi tipă- rit un pliant A4 cu adrese şi numere de telefon ale mai multor instituţii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Silaghi, un viceprimar invizibil

Actualul primar, Adrian Inimăroiu, renegat de PNL pentru incompetenţă şi adoptat de Verzi, anunţă că îl va târî în justiţie pentru o afacere imobiliară cu un apartament de lux, făcută de Piedone şi Mihalache în 2001. De numele lui Mihalache se leagă totodată alte două afaceri imobiliare controversate: „Big Berceni“ şi Parcul Tineretului, aşa-numitul scandal „Bordei II“. Dacă va exista un tur doi la sectorul 4, Piedone ar intra în competiţ ie cu Silaghi, un apropiat al lui Romeo Raicu, fratele directorului REBU. Aflat în conflict permanent cu Inimăroiu, dar acuzat că a făcut angajări pe funcţii inexistente în primărie, Silaghi şi-a făcut campanie mai mult pe spatele colegului său de partid, edil al sectorului 3, Liviu Negoiţă.

Cristian Popescu Piedone - PC

Vârsta: 45 de ani

Profesia: economist

Activitate: este preşedinte interimar al PC Bucureşti. Din 2004, este consilier local la Primăria Sectorului 6, unde a mai deţinut un mandat între 1996-2000. A fost consilier municipal (2000- 2004) şi s-a remarcat prin introducerea „cântarului cetăţeanului“ în pieţe

Avere: deţine trei maşini, două case în Bucureşti, economii de 150.000 de euro

Radu Silaghi PDL

Vârsta: 44 de ani

Profesia: economist specializat în management

Activitate: viceprimar al sectorului 4 (2004-2008), consilier parlamentar (2003-2004), expert - Senat (1997-2003), director adjunct de cabinet al premierilor Petre Roman şi Theodor Stolojan (1990-1992)

Avere: un teren în Rucăr, o vilă în Bucureşti, două apartamente în Timişoara şi unul în Constanţa, tablouri şi bijuterii de 80.000 de euro

Vasile Mihalache PSD

Vârsta: 69 de ani

Profesia: profesor

Activitate: consilier local la Primăria Sectorului 4, din 2004, unde între 2000-2004 a deţinut un mandat de primar. Între 1992 şi 2000, a fost consilier în aceeaşi primărie. A fost implicat într-o afacere imobiliară privind privatizarea frauduloasă a Pieţei Progresul

Avere: terenuri în Bucureşti (15.000 mp), două apartamente şi conturi de peste 80.000 de lei

Adrian Inimăroiu Partidul Verde

Vârsta: 43 de ani

Profesia: medic stomatolog

Activitate: vicepreşedinte al Partidului Verde (din aprilie 2008), primar al sectorului 4 (din 2004), consilier local la Primăria Sectorului 4 (2000-2004), membru al Delegaţiei Permanente a PNL (2002-2006), preşedintele PNL sector 4 (1997-2006), membru în Consiliul de conducere al PNL Bucureşti (1997-2006)

Avere: o casă şi două terenuri în Bucureşti, două maşini - Oltcit şi Cielo

CITIŢI ŞI:

Bucureştenii vor continuitate în sectoare

Marile probleme ale Bucureştiului Inimăroiu, atac la Piedone şi Mihalache

Mihalache promite parcări ecologice

Ţociu şi Palade îl susţin pe Silaghi

Mihalache, atac la Piedone

Inimăroiu n-a ştiut să cheltuiască bugetul

Piedone a strivit gramatica limbii române ALEGE-ŢI PRIMARUL POTRIVIT!