Evenimentul Zilei > Politica > Lungul braț al serviciilor secrete în viitorul partid al lui Liviu Dragnea. Va rupe acesta PSD? VIDEO
VIDEO

Lungul braț al serviciilor secrete în viitorul partid al lui Liviu Dragnea. Va rupe acesta PSD? VIDEO

Noutatea bombă a week-end-ului trecut a fost primul interviu în libertate acordat de Liviu Dragnea, la Realitatea Plus. Intervenția sa a fost anunțată ca incendiară, dar a confirmat ceea ce se știa de ceva vreme: înființarea unei noi formațiuni politice, care ar putea reseta jocurile pe prima scenă politică. Mirel Palada și invitații săi de luni în arena EVZ Play au disecat ce rol ar putea avea viitorul partid Alianța Pentru Patrie și cine e în spate.

Referitor la noul partid care urmează să fie înființat de fostul președinte PSD, jurnalistul clujean Liviu Alexa a ridicat o chestiune pe care o consideră legitimă.

Alianța Pentru Patrie, un partid al nemulțumiților

„Nr. 2 din servicii, adevărații lideri de la Predoiu la Coldea, sunt predispuși la inegalități. Dacă voi credeți că un partid cu denumirea asta (n.r. – Alianța Pentru Patrie) se poate înregistra repede fără sprijinul serviciilor, sunteți naivi”. În opinia sa, formațiunea va fi un partid al nemulțumiților recrutați din alte partide gen AUR, Pro România și desigur PSD.

Pe de altă parte, Liviu Alexa a avertizat că cel supranumit eminența cenușie a PSD, Vasile Dâncu, ar putea contracara lovitura sub centură anunțată duminică seară de Dragnea. „Dacă-și deschide Dâncu gura despre Dragnea pot fi mari surprize”.

Istoricul Florian Bichir a remarcat „un discurs de Avram Iancu din Alexandria”, în cadrul primului interviu acordat după eliberare de fostul șef PSD. La rândul lui, Mirel Palada a invocat „ipocrizia” în cazul lui Dragnea și a relației sale cu serviciile secrete. „PSD-ul crește în sondaje, e din nou riscul să ajungă la 40%. Cei care trag de sforițe sunt disperați”, a adăugat Palada.

Sunt din ce în ce mai multe semne că se adună un vârtej istoric”

Sociologul a creionat o altă posibilă influență a serviciilor de informații din România, în special la nivelul Transilvaniei. „Serviciile secrete au un cuvânt de spus tot mai mare în actul de putere. Își pun oamenii lor în funcții de putere. Decidenții nu fac nimic, o parte sunt marionetele serviciilor sercviciile. Știu că se întâmplă ceva în Transilvania. Când ajung la putere nu le mai pasă (…) E strigător la cer ce se întâmplă. Sunt din ce în ce mai multe semne că se adună un vârtej istoric, ca la începutul anilor 90 când Transilvania era cât pe ce să fie dată Ungariei„.

SRI

În opinia lui Octavian Hoandră, principalul pericol e apariția unor „partide de trădători ca USR PLUS„, dar și „uitarea în care s-a cufundat PNL în ceea ce privește ființa națională. Dacă serviciile își aleg politicienii, din ce să aleagă?”. Hoandră a remarcat că lupta anti-sistem a ajuns să fie reprezentată de Dragnea.

Ediția integrală a emisiunii poate fi vizionată aici:

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: