După ce președintele PNL și-a consolidat poziția față de liberalii de la Iași săptămâna trecută, Ludovic Orban a revenit în spațiul public cu noi declarații prin care afirmă că Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, precum și Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, nu sunt vinovați în dosarele în care sunt judecați.

Ludovic Orban așteaptă cu nerăbdare să li se facă dreptate, iar oamenii să poată să vadă, în final, care este adevărul.

Ludovic Orban este convins că liberalii de la Iași sunt nevinovați

„Chiar dacă nu sunt prezenţi în sală, vreau să-i salut şi pe Costel Alexe şi pe Mihai Chirica. Sunt convins că sunt nevinovaţi şi aştept cu nerăbdare dar şi cu încredere ca instanţa să le facă dreptate şi să arate care este adevărul”, a afirmat liderul PNL Ludovic Orban.

Afirmația sa a stârnit ropote de aplauze din partea celor peste 400 de delegaţi PNL care au participat la conferinţa de alegeri de la Iași.

Curg dosarele pentru Chirica

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, este vizat de magistrați în mai multe dosare, dintre care unul se referă la un schimb de terenuri de lângă cimitirul Eternitatea.

Alte anchete au fost demarate într-un dosar referitor la concesionarea unui teren al municipiului Iași, unde mai sunt urmărite penal alte 14 persoane. Primarul liberal este acuzat de omisiunea sesizării, probele demonstrând că Mihai Chirica ar fi fost conștient că terenul situat în zona Sărărie din municipiu a fost supus mai multor tranzacții dubioase.

Edilul mai este anchetat într-o altă cauză privind achiziționare de mașini de către Primăria Iași.

Ce se întâmplă cu dosarele lui Alexe

Costel Alexe, fost ministru al Mediului și președinte CJ Iași, este anchetat într-o cauză în care acuzațiile se referă la luare de mită şi instigare la delapidare.

Pe 6 aprilie, anul trecut, Costel Alexe ar fi cerut de la un lider al unui combinat siderurgic mai multe obiecte din tablă în legătură cu respectarea atribuțiilor sale vizând alocarea, cu titlu gratuit, către fabrica respectivă, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi monitorizarea măsurilor luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme.

Produsele pretinse de liberalul Alexe au însumat 22 de tone și au fost înaintate fostului ministru pe 23 aprilie 2020 şi 7 iulie 2020, la sediul unei firme administrate de un membru al familiei lui Alexe.