„Come on! You already speak english (Pe bune? Deja vorbiți în limba engleză! – n.r.)”, a replicat jurnalista, potrivit b1.ro

Laura Codruţa Kovesi a obţinut primul loc şi la votul din Comisia pentru Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE), ceea ce  o face candidatul Parlamentului European pentru postul de procuror-șef european. Urmează votul ţărilor membre în cadrul Consiliului Uniunii Europene. 

Laura Codruţa Kovesi a fost votată cu 26 voturi, în timp ce candidatul francez a primit 22 voturi, iar cel german un vot.

Marţi seară, Laura Codruţa Kovesi a fost audiată de comisiile reunite CONT și LIBE, ce țin de Parlamentul European. Ulterior, a fost votată pentru funcţia de procuror-șef european de către Comisia de control bugetar (CONT) cu 12 voturi. În timp ce procurorul francez Bohnert a primit 11, iar candidatul germanul a primit un singur vot.

La audierea de marți, fosta șefă a DNA a precizat că pentru ea nu au nicio relevanță relațiile de acum din România dintre ministrul Justiției și sistemul juridic.