Evenimentul Zilei > Politica > Lovitură dură pentru UDMR. Rareș Bogdan: „Nu contează etnia unui primar”. Negocieri dure pentru alegeri în două tururi
Lovitură dură pentru UDMR. Rareș Bogdan: „Nu contează etnia unui primar”. Negocieri dure pentru alegeri în două tururi

Lovitură dură pentru UDMR. Rareș Bogdan: „Nu contează etnia unui primar”. Negocieri dure pentru alegeri în două tururi

Partidul Național Liberal este hotărât să facă eforturi susținute pentru ca anul viitor să fie organizate în două tururi. Rareș Bogdan a vorbit luni seara pe marginea acestui subiect. 

Rareș Bogdan a declarat că inițiativa PNL este susținută de partidele de dreapta, iar singurii parteneri care se opun sunt maghiarii. Potrivit europarlamentarului, maghiarii se tem că vor pierde un număr semnificativ de primării.

„Noi avem astăzi o singură problemă. E vorba despre un partener care până la această oră s-a comportat corect. E vorba despre UDMR, care nu-și dorește alegeri în două tururi, deoarece dânșii au 194 de primari + 17 PCM și consideră că în cazul unor alegeri în două tururi de scrutin, numărul primarilor din comunitatea maghiară ar scădea de la 213-214, cu vreo 60, deci undeva la 150 de primari. E singurul nostru partener care astăzi se opune alegerilor în două tururi de scrutin”, a declarat Rareș Bogdan la Digi 24.

Rareș Bogdan: „Nu contează etnia unui primar”

În opinia lui Rareș Bogdan, PNL și UDMR vor ajunge la un numitor comun.

„Noi vom milita pentru două tururi de scrutin. Ne susțin colegii USR-PLUS și PMP și alte grupuri politice care susțin guvernul Orban (…) Iar colegilor din UDMR, sper să abordeze această chestiune extrem de european, de pragmatic (…) Până la urmă, Iohannis este etnic german și conduce foarte bine România. Nu contează etnia unui primar, ci ceea ce face pentru comunitate. Până la urmă, și colegii din UDMR vor accepta asta”, a completat europarlamentarul pentru sursa citată.