Loţi Bölöni, în topul celor mai stupide eliminări

Loţi Bölöni, în topul celor mai stupide eliminări

Antrenorul român al formaţiei PAOK Salonic a fost pedepsit în timpul unei partide de campionat, după ce a luat o pauză neanunţată pentru a merge la toaleta de la vestiare.

Antrenorul român Laszlo Bölöni şi-a ieşit din minţi, în pauza partidei câştigate de echipa sa, PAOK Salonic, în deplasarea de la Kerkira, scor 4-0. Motivul: a fost eliminat de arbitru deoarece a fugit până la toaletă fără să ceară voie! Tehnicianul în vârstă de 59 de ani a fost forţat să vadă a doua parte a meciului din tribună. Mijlocaşul român Costin Lazăr şi-a răzbunat mentorul prin două goluri marcate în partea secundă pentru PAOK, formaţie care a urcat pe locul 4 în ierarhia primei ligi din Grecia. Drum barat de poliţişti "A trebuit să merg la toaletă, însă când m-am îndreptat spre vestiare, am fost oprit de o armată de poliţişti. Nu înţeleg de ce nu m-au lăsat să trec, mai ales că îi cerusem voie arbitrului", a declarat, nervos, Laszlo Bölöni. Decizia "fluieraşului" elen este forţată, având în vedere că mulţi antrenori preferă să intre mai devreme la cabine, înainte de pauză. Fotbalul nu a fost scutit de episoade jenante. În trecut, neamţul Jens Lehmann, portarul grupării VfB Stuttgart, a urinat în spatele porţii, lângă panourile publicitare. Un caz similar s-a petrecut la Cupa Mondială din 1990, când legendarul atacant englez Gary Lineker a făcut pe el... la propriu.

EVZ vă prezintă unele dintre cele mai absurde decizii luate vreodată de arbitri. GAFĂ DE MONDIALE L-a "îngălbenit" de trei ori într-un meci Englezul Graham Poll era, înaintea Cupei Mondiale din 2006, unul dintre cei mai respectaţi arbitri din lume. Toată reputaţia “fluieraşului", care este de profesie poliţist, s-a năruit în minutele de final ale partidei dintre Croaţia şi Australia, din faza grupelor, când britanicul i-a arătat lui Josip Simunici de trei ori cartonaşul galben. Fundaşul a primit, în cele din urmă, şi un “roşu".

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/ZXAb46bjlt4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> CORUPŢIE LA NEMŢI Arbitrul-parior Arbitrul german Robert Hoyzer a decis învingătoarea unui meci din Cupa Germaniei, în 2004. SV Hamburg conducea cu 2-0 formaţia Paderborn, înainte ca “omul în negru" să intre în acţiune. A inventat două lovituri de pedeapsă în favoarea grupării din liga a treia şi l-a eliminat fără motiv pe Emile Mpenza (HSV). Paderborn a câştigat cu 4-2, însă Hoyzer a ajuns la închisoare, după ce s-a dovedit că făcea parte dintr-o reţea care aranja partide. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Qp5R1wcxTuw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> GOL-FANTOMĂ Au câştigat, deşi au dat-o-n bară În partida dintre Watford şi Reading, din a doua ligă engleză, arbitrul a decis să le acorde oaspeţilor un gol, cu toate că aceştia au nimerit doar bara. Totul a pornit de la o semnalizare eronată a arbitrului- asistent, care a indicat că mingea ar fi trecut linia porţi, cu toate că balonul s-a lovit de bara transversală. În timp ce jucătorii de la Reading sărbătoreau golul mincinos, fotbaliştii de la Watford au protestat minute în şir.

Ne puteți urmări și pe Google News

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/O0YiuSbBdaQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> DOAR ÎN TURCIA Arbitrul-golgheter În timpul unei partide disputate în urmă cu trei decenii în prima ligă din Turcia, între Ankaragucu şi Beşiktaş Istanbul, arbitrul partidei a înscris un gol pentru gazde. “Fluieraşul", care stătea în faţa porţii, într-o poziţie clară de ofsaid, a fost lovit în faţă de o minge şutată de un jucător al grupării din Ankara, iar balonul a intrat în poartă. “Centralul" a aplicat regulamentul şi a acordat gol pentru gazde, în ciuda protestelor vehemente ale “vulturilor". EXAGERARE Eliminat pentru simulare pe targă Cu toate că a suferit o comoţie cerebrală şi a avut trei vertebre deplasate în urma unui duel aerian în careu, un fotbalist al grupării belgiene de amatori Templeuve a primit al doilea cartonaş galben pentru simulare. Arbitrul l-a eliminat pe fotbalist pe targă, în timp ce acesta era inconştient. Fotbalistul a aflat la spital despre cartonaşul roşu, dar şi despre gravitatea accidentării pe care o suferise.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Qzbfxx8bq3M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> TRICOUL BUCLUCAŞ A fost dat afară în timp ce era înlocuit La un meci disputat în sezonul trecut în campionatul Ucrainei, fundaşul ghanez Samuel Inkoom, de la Dnepr, s-a trezit cu un al doilea cartonaş galben în timp ce se îndrepta spre marginea terenului pentru a fi înlocuit. Arbitrul partidei dintre Dnepr Dnepropetrovsk şi Karpati Lvov l-a sancţionat pe african fiindcă acesta şi-a scos tricoul înainte de a ieşi de pe terenul de joc.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/6dtnDG3HAWY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> CARTIERUL ROŞU Eliminat pentru un piercing în penis Una dintre cele mai bizare eliminări din istoria fotbalului s-a petrecut în 2011, la un meci din ligile de amatori ale Australiei. Jucătorul formaţiei Old Hill Wanderers a fost eliminat fiindcă avea un piercing în penis! Se pare că accesoriul fotbalistului l-a enervat foarte tare pe arbitrul partidei, care s-a scuzat că a aplicat regulamentul care le interzice jucătorilor să aibă asupra lor orice fel de bijuterie.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/MciOb4GtkvU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> LA CAPĂTUL LUMII Penalty cu poarta goală Într-un meci disputat în sezonul trecut în prima ligă a fotbalului neozeelandez, arbitrul s-a jucat cu nervii spectatorilor. Mai întâi, la scorul de 1-0 pentru gazde, în ultimul minut de joc, a dictat penalty pentru oaspeţi. Apoi, s-a răzgândit şi a fluierat finalul partidei. Câteva minute mai târziu, “centralul" şi-a schimbat din nou poziţia: a dictat penalty, şi cum gazdele erau deja la duşuri, oaspeţii au marcat în poarta goală! PENALTY LA INFINIT A repetat de 7 ori o lovitură de pedeapsă Arbitrul unei partide din preliminariile asiatice pentru Cupa Mondială din 2006, dintre Bahrain şi Uzbekistan, a decis repetarea de şapte ori a unei lovituri de pedeapsă acordate gazdelor. După patru transformări reuşite şi două ratări, trei cartonaşe galbene acordate şi şapte minute scurse din timpul regulamentar, “centralul" a decis validarea golului marcat de Bahrain, la cea de-a şaptea tentativă! DINAMO A anulat golul, deşi mingea era în aer Atacantul român Octavian Chihaia a marcat golul vieţii în ultimele minute ale partidei Olympique Marseille - Dinamo, scor 2-1, din grupele Cupei UEFA din urmă cu şase sezoane. Însă, reuşita sa, care i-ar fi trimis pe “câinii roşii" în faza următoare a competiţiei, a fost anulată pe motiv că timpul regulamentar ar fi exiprat, fluierul arbitrului auzindu- se în timp ce mingea se îndrepta spre poarta goală.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Qs2LK6KhKpA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>