Evenimentul Zilei > Social > Liviu Pop, despre manualele de Educație Fizică: „Care e problema?! Nu dă nimeni lucrare de control la sport după manual”
Liviu Pop, despre manualele de Educație Fizică: „Care e problema?! Nu dă nimeni lucrare de control la sport după manual”

Liviu Pop, despre manualele de Educație Fizică: „Care e problema?! Nu dă nimeni lucrare de control la sport după manual”

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop a declarat că noul manual de educație fizică, care urmează să fie introdus pentru prima dată în acest an, elevilor de clasa a V-a, a fost realizat la sugestia specialiștilor de la Academia Română și de la facultățile de profil din țară.

Ministrul Pop a mai pecizat că elevii vor face mișcare ca și până acum, nu vor primi teme și nici lucrări de control la această materie.

„Acest manual este un instrument care îi ajută în procesul educativ pe profesori, pe părinți și pe elevi. Toți trei actorii au de câștigat. Nu văd care este în fond problema că există un manual. Nu dă nimeni lucrare de control la Educație fizică din manual. Nu se dau teme pentru acasă sau teme de vacanță din manual”, a precizat ministrul Pop într-o conferință de presă.

Ministrul a mai spus că acest manual va fi introdus ca urmare a schimbării programei școlare, fiind predat în majoritatea statelor Uniunii Europene, potrivit Digi24.ro.

FANTASTIC! Copiii de clasa a V-a vor avea un manul de Educație fizică și sport!

„Într-adevăr părerile sunt pro și contra neavând toate informațiile. Majoritatea statelor din UE au manuale de Educație Fizică pentru clasa a V-a. Vă dau un singur exemplu, Franța are din clasa a întâia manual pentru Educație Fizică. Dacă vă uitați la conținutul manualului, el este util și pentru părinte și elev și pentru profesor. Și de aceea am postat pe pagina mea de socializare, un link cu unul dintre manuale pentru a încerca să explicăm acest lucru. Nu este decizia Ministerului Educației Naționale. Aceste programe au fost făcute de experți ai Academiei Române, alături de CNEE și IȘE, două instituții care se ocupă de elaborarea programelor școlare și rescrierea programului școlar. Este pentru prima dată în România când am introdus manualul pentru disciplina Educație fizică și sport”, a spus Liviu Pop.