Evenimentul Zilei > Politica > Liviu Dragnea, lovitură dură pe patul de spital. Ce decizie de ultimă oră a luat Înalta Curte
Liviu Dragnea, lovitură dură pe patul de spital. Ce decizie de ultimă oră a luat Înalta Curte

Liviu Dragnea, lovitură dură pe patul de spital. Ce decizie de ultimă oră a luat Înalta Curte

Președintele PSD primește o lovitură de la Înalta Curte, chiar dacă acesta se află internat într-un spital. Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât care va fi data la care va fi audiat Liviu Dragnea.

Înalta Curte a stabilit ca Liviu Dragnea să fie audiat pe data de 15 aprilie, ora 11:00.

Va fi cel mai probabil ultimul termen de judecată în procesul în care a fost implicată și fosta soție a șefului PSD. 

Liviu Dragnea a cerut reaudierea la ÎCCJ, dar nu a fost prezent pentru a depune mărturie, invocând probleme de sănătate. Șeful PSD a invocat faptul că ultimul complet nu ar fi unul legal pentru că nu este specializat pe fapte de corupție, informează Știri diaspora.

Acesta nu s-a prezentat la termenul de luni deoarece are hernie de disc, conform diagnosticului dat de medici. După discursul de vineri de la sediul PSD Ilfov, acesta a fost dus la spital pentru că a acuzat dureri acute de spate. Acesta a rămas internat la spital. Veștile despre starea de sănătate a lui Liviu Dragnea au fost oferite de către secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu.

Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă a reluat în februarie procesul DGASPC Teleorman. Din septembrie 2018, când a intrat în faza de apel, dosarul a fost amânat pe parcursul a cinci termene de judecată, în urma controverselor privind constituirea completurilor de cinci judecători de la ÎCCJ. Completul care îl judecă în prezent pe Dragnea este format din judecătoarele Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa.

Pe 21 iunie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica.

Procurorii susţineau că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a celor două angajate.

Potrivit DNA, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei PSD Teleorman.

DNA mai susţinea că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.