Liviu Dragnea, după ce descentralizarea a fost declarată neconstituțională: "Sunt surprins"

Liviu Dragnea, după ce descentralizarea a fost declarată neconstituțională: "Sunt surprins"

Vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat că este surprins de faptul că legea descentralizării a fost declarată neconstituțională și că așteaptă motivarea deciziei Curții Constituționale.

"Sigur că sunt surprins. Dacă se declarară în totalitate neconstituţională, practic de aici s-ar putea înţelege că România nu mai are dreptul să se descentralizeze, aşa cum se întâmplă în Europa. Dar aş vrea totuşi să văd motivarea Curţii şi atunci voi avea o reacţie mai aplicată", a spus Dragnea, pentru Mediafax.  Legea descentralizării este neconstituţională, a decis, astăzi, Curtea Constituţională, în urma sesizării PDL. Guvernul Ponta și-a asumat răspunderea în Parlament pentru această lege. 

"Cu unanimitate de voturi, admite obiecţia de neconstituţionalitate în ceea ce priveşte criticile de neconstituţionalitate intrinsecă şi constată că Legea privind stabilirea unor măsuri de descentralizare a unor competenţe exercitate de unele ministere şi organe de specialitate ale administraţiei publice centrale precum şi a unor măsuri de reformă privind administraţia publică, în ansamblul ei, este neconstituţională. Decizia este definitivă şi general obligatorie", se arată în minuta CCR.