Evenimentul Zilei > Justitie > Liviu Dragnea, citat azi la DNA
Liviu Dragnea, citat azi la DNA

Liviu Dragnea, citat azi la DNA

Secretarul general al PSD şi, concomitent, preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, a fost citat pentru a se prezenta astăzi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Reamintim că Liviu Dragnea a fost pus sub învinuire în dosarul Referendumului, astăzi el urmând să fie audiat în prezenţa apărătorului său ales, avocatul Marian Nazat. Acesta din urmă a precizat, pentru "Evenimentul zilei", că nu ştie încă sigur dacă se vor prezenta şi nici ora la care ar putea onora citaţia procurorilor. "Nu ştiu încă, să vedem, pentru că mai am şi altele. Să vedem!", a spus avocatul Marian Nazat.
Liviu Dragnea este acuzat că a fost centrul de comandă al fraudării referendumului naţional din 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui. El a fost pus sub urmărire penală de către procurorii DNA, sub acuzaţiile: folosirea influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite; asociere pentru săvârşirea de infracţiuni; instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului de către membrii biroului electoral al secţiei de votare ori de către alte persoane; instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului.
Învierea morţilor
Aşa cum "Evenimentul zilei a informat", în exclusivitate, printre metodele folosite pentru a obţine aparenţa unei prezenţe la vot de peste 60 la sută, ca rezultat al campaniei conduse de Liviu Dragnea, se află învierea morţilor pentru a vota la referendum – cazul de la Ciuperceni, judeţul Teleorman, fiind edificator. De asemenea, semnarea în fals a cetăţenilor care au absentat de la vot, inclusiv pentru militari aflaţi în teatrele de operaţii din Afganistan, folosirea turismului electoral, votul multiplu, cooptarea membrilor comisiilor electorale ca participanţi în asocierea infracţională. Astfel că, numai din descoperirile DNA, numărul aproximativ al voturilor fraudate se ridică la 1,5 milioane.
Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale, Liviu Dragnea a fost "centrul de comandă al unui sitem naţional de influenţă"
1,5 milioane de voturi falsificate au fost descoperite numai de DNA
Urna mobilă a fost folosită pentru fraudare. Au votat la urnă chiar şi oameni care nu au cerut acest lucru FOTO: CODRIN PRISECARU
CITIŢI ŞI:

  • EXCLUSIV EVZ. Mărturii incredibile din satul în care au votat morţii | VIDEO
  • EXCLUSIV EVZ. Miracolul de la Ciuperceni! Dragnea a înviat morţii la referendum
  • REFERENDUMUL PENAL. Primarul care descrie reţeta Dragnea: "Am picat toţi de fazani!"
  • Liviu Dragnea a orchestrat fraudarea, pe trei elemente esenţiale
  • DNA a descoperit 1.500.000 de voturi falsificate la Referendum
  • Procurorii l-au prins! Liviu Dragnea a creat un sistem naţional de furt electoral
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: