La primul meci oficial cu Ioan Ovidiu Sabău ca antrenor principal, Rapid Bucureşti s-a impus cu scorul de 3-1 în faţa finlandezilor de MyPa, într-o partidă contând pentru prima manşă a turului II preliminar al Ligii Europa. Giuleştenii au început meciul în forţă şi se părea că vor avea o misiune uşoară, după ce Teixeira a deschis scorul după doar opt minute trecute de la fluierul de start.
Relaxarea prematură i-a costat, însă, pe „vişinii”. În minutul 26, Williams a reuşit să egaleze, învingându-l foarte uşor pe portarul Albuţ. Rapid a revenit în avantaj în minutul 40, când N. Grigore (care a împlinit 28 de ani chiar în ziua meciului) a finalizat cu capul după o lovitură liberă executată de M. Roman. În ultimul minut al primei reprize, veteranul Pancu a stabilit scorul final, înscriind cu o scăriţă peste portarul advers.
În partea secundă a meciului, giuleştenii au părut că joacă la trecerea timpului. Spre final, Ilijoski a irosit o ocazie incredibilă, reluând peste poarta goală mingea centrată de Goga. Rapid se va califica în turul III preliminar al Ligii Europa dacă nu va pierde cu 2-0 sau la o diferenţă de trei goluri returul cu MyPa, programat săptămâna viitoare.
În vara anului 2010, MyPa a jucat cu FC Timişoara în turul III preliminar al Ligii Europa. Atunci, bănăţenii au învins cu 2-1 în Finlanda şi au remizat pe teren propriu, scor 3-3, la capătul unei partide în care au fost conduşi la un moment dat cu 3-0 şi au reuşit să egaleze în ultimele secunde! În jurul acelui meci au apărut suspiciuni legate de un posibil blat pentru pariurile sportive.
RAPID – MYPA 3-1
Marcatori: Teixeira (8), N. Grigore (40), Pancu (45) / Williams (26)

Stadion: „Giuleşti – Valentin Stănescu”, Bucureşti
Rapid: Albuţ – Rui Duarte, Abrudan, Oros, Milisavljevici – M. Roman, N. Grigore, Teixeira, Grigorie – Surdu, Pancu. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău
MyPa: Kuismala – Vesala, Koskinen, Aho – Nongotamba, Sesay, Gela, Oksanen, O’Neill -Saxman, Williams. Antrenor: Toni Korkeakunnas
Arbitru la centru: Stavros Tritsonis (Grecia)
COMENTARIUL LIVE
Minutul 90+2: Fluier final. Rapid învinge MyPa cu 3-1 în prima manşă din turul II preliminar al Ligii Europa. Returul va avea loc peste o săptămână, în Finlanda.
Minutul 90: Arbitrul arată că meciul va fi prelungit cu două minute.
Minutul 83: Ilijoski ratează incredibil, reluând peste poarta goală mingea centrată de Goga.
Minutul 82: Albuţ respinge în corner şutul puternic expediat din lovitură liberă de Kukka.
Minutul 72: Ioan Ovidiu Sabău operează şi ultima modificare. Teixeira îi lasă locul în echipă lui I. Voicu, deşi suporterii rapidişti au cerut insistent ca jucătorul înlocuit să fie Surdu.
Minutul 71: Rapidiştii par mulţumiţi cu rezultatul înregistrat pe tabelă şi nu mai forţează.
Minutul 64: Kuismala reţine din faţa lui Ilijoski.
Minutul 57: O nouă schimbare la Rapid: iese M. Roman şi intră Goga.
Minutul 55: N. Grigore este aproape de un nou gol, dar Sesay scoate de pe linia porţii.
Minutul 50: Suporterii rapidişti au aprins torţe. Giuleştenii riscă să fie amendaţi de UEFA.
Minutul 48: Oaspeţii dau din nou emoţii la poarta lui Albuţ, O’Neill execută o lovitură liberă peste „transversală”.
Minutul 46: A început repriza a 2-a.
Minutul 46: Schimbare la Rapid. Ilijoski a intrat în locul lui Grigorie
Minutul 45+1: Se încheie prima repriză. Rapid conduce la pauză cu 3-1.
Minutul 45: Goool Rapid! Pancu se distrează cu apărarea oaspeţilor şi marchează cu o scăriţă peste portarul finlandezilor.
Minutul 40: Goool Rapid! N. Grigore înscrie cu capul după o centrare a lui M. Roman
Minutul 28: Albuţ gafează din nou, dar oaspeţii trag peste poartă!
Minutul 26: Gol MyPa! Finlandezii profită de relaxarea giuleştenilor şi Williams egalează cu largul concurs al portarului Albuţ.
Minutul 8: Goool Rapid! Teixeira deschide scorul cu un şut la colţul lung, expediat de la marginea careului.
Minutul 6: Oros are o bună ocazie de gol, dar reia puţin pe lângă poartă.
Minutul 2: Rapid are primul corner al partidei. În urma loviturii de colţ, Abrudan trimite cu capul peste poarta finlandezilor.
Minutul 1: A început meciul.