Evenimentul Zilei > Social > Litoralul românesc. în vremea pandemiei: Aglomerație cât cuprinde și prețuri de infarct. ”Hai, că ți-am oprit un loc în apă!”
Litoralul românesc. în vremea pandemiei: Aglomerație cât cuprinde și prețuri de infarct. ”Hai, că ți-am oprit un loc în apă!”

Litoralul românesc. în vremea pandemiei: Aglomerație cât cuprinde și prețuri de infarct. ”Hai, că ți-am oprit un loc în apă!”

Pe litoralul românesc, lumea pare să fi uitat de tot de pandemie. E o aglomerație de nedescris, spre marea bucurie a afaceriștilor locali care iau șapte piei de pe bietul turist.

Pe litoralul românesc nu se mai găsesc locuri de cazare nici să dai cu tunul. Aglomerația de pe plajă e dovada vie că românii au uitat cu totul de pandemie și vor să se distreze. De altfel, ultima poantă care circulă printre turiști e ”Hai, că ți-am oprit un loc în apă!”. Cel puțin așa susține tour operatorul Adi Voican: ”Foarte plin în Eforie, e atât de plin, încât dacă vrei să găseşti un loc trebuie să ieşi din apă. Am auzit pe cineva strigând, vino că ţi-am păstrat un loc în apă”.

250.000 de turiști pe litoral

Nu mai puțin de 250.000 de turiști se află la mare în această perioadă, iar stațiuni precum Costinești, Mamaia, Eforie și Vama Veche sunt sufocate efectiv de marea de oameni.  ”Este prima dată când venim în perioada aceasta, dar aşa s-a nimerit cu concediul, nu avem ce face”, declară o turistă surprinsă de amploarea haosului de pe litoral.

Cum locuri de cazare nu mai sunt, unii apelează la metodele folosite în studenție. ”Am văzut că nu mai sunt nici cabane, nici camere şi am venit să stăm cu cortul la o pensiune. Am venit să stăm trei nopţi”, a declarat o turistă repporterilor de la observatornews.ro.

La Mamaia, şezlongul ajunge la 100 de lei pe zi, la Mangalia e 20!

Oamenii de afaceri de pe litoral își freacă mâinile de bucurie. Într-o asemenea nebunie. nici să vrei nu poți să rămâi fără mușterii, așa că ridică prețurile cât pot. Evident, în funcție de „statutul” pe care îl are stațiunea. Dacă la Mamaia închirierrea unui șezlong ajunge și la 100 de lei pe zi, la Mangalia, preţul e între 20 și 25 de lei. Și la 2 Mai prețurile sunt mai mici, iar un șezlong cu umbrelă se poate închiria aici chiar şi cu doar 20 de lei pe zi. La Vama Veche, șezlong se 30 de lei în timpul săptămânii şi 35 de lei în weekend, scrie observatornews.ro.