Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum a încercat un turist din Mamaia să sfideze autoritățile. A scos bani grei din buzunar. FOTO
Cum a încercat un turist din Mamaia să sfideze autoritățile. A scos bani grei din buzunar. FOTO

Cum a încercat un turist din Mamaia să sfideze autoritățile. A scos bani grei din buzunar. FOTO

Noi situații inedite în Mamaia. Nemulțumirea turiștilor privind prețurile din stațiunea litorală îi provoacă pe aceștia să ia măsuri extreme. Pentru a nu plăti parcarea auto, un român a decis să-și scoată plăcuțele de înmatriculare de la mașină, însă autoritățile tot i-au dat de urmă.

Nu este prima dată când turiștii din Mamaia se plâng de prețurile din stațiunea litorală. Un turist însă, a recurs, marți, 27 iulie, la un gest care l-a costat mai mulți bani decât un loc de parcare. Pentru că a vrut să economisească, românul și-a scos de la mașină plăcuța cu numere de înmatriculare și și-a văzut de treabă. Din nefericire însă, autoritățile tot i-au dat de urmă.

Nu a reușit să sfideze regulile. A scos bani grei din buzunar

Pe lângă amenda de 500 de lei pe care i-au aplicat-o turistului, agenții de poliție din Constanța au ridicat mașina și au transportat-o la un parc auto. Prin urmare,  turistul a mai avut de plătit și alți 630 de lei reprezentând: tarif ridicare mașini – 450 de lei, tarif transport mașini – 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi – 60 de lei.

„Polițiștii locali l-au identificat în baza de date și l-au sancționat cu 500 de lei pentru încălcarea prevederilor HCLM 123/2021.

Mai mult, agenții Direcției Generale Poliția Locală au dispus și ridicarea mașinii și transportarea acesteia în parcul auto situat pe strada Caraiman, nr.1.

Pentru ca astfel de incidente să nu strice vacanța nimănui, vă rugăm să efectuați plata parcării! Taxarea prin SMS se face la numărul 7475. Dacă alegeți să plătiți prin card bancar, aveți posibilitatea plății pentru 6, 12 sau 24 de ore”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Și alți turiști din Mamaia sunt nemulțumiți de costuri

Litoralul românesc este arhiplin în fiecare sezon estival. Nu toți turiștii sunt mulțumiți însă, de condițiile de pe litoral. Unul dintre românii aflați în concediu a declarat presei că prețurile din stațiune sunt exagerate.

„Am dat pe o ciorbă, o porție de hamsii și o bere 70 de lei. Soția mea a comandat o friptură de 75 de lei, care nu a mai ajuns pe masa noastră. Noroc că am putut lăsa mașina la o cunoștință, că dacă mai plăteam și taxa de parcare, care ajunge  – am auzit – la aproape 100 de lei pe zi, paguba era și mai mare”, a declarat turistul.

Dezamăgit de situația de pe litoralul românesc, românul și-a luat familia și a plecat către Nisipurile de Aur, susținând că serviciile nu pot fi mai rele decât cele din România.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: