Echipa Steaua şi-a încheiat şi al doilea stagiu de pregătire din Austria cu un amical neconvingător, învingând cu emoţii, marţi seară, pe VfR Aalen, o formaţie abia promovată în liga a doua din Germania, cu scorul de 2-1.

După cele şase jocuri de pregătire susţinute în această vară, Steaua şi-a arătat din plin hibele:
apărarea nu mai e la fel de sigură fără Iliev şi Geraldo, postul de fundaş dreapta e descoperit deoarece nici Dumitraş, nici Georgievski nu s-au remarcat, iar atacul funcţionează cu intermitenţe: ori dă mult goluri, ori se chinuie teribil. Conducătorii Stelei n-au contenit însă cu laudele la adresa tinerilor folosiţi des de Laurenţiu Reghecampf.

După ultimul meci, Mihai Stoi­ca l-a remarcat pe Cristian Puşcaş. Cu câteva zile în urmă, Gigi Becali spunea că Valeriu Lupu valorează 5 milioane de euro. Lucian Filip şi Ionuţ Năstăsie au fost şi ei lăudaţi des.

Ion "Liţă" Dumitru, fostul mare mijlocaş al Stelei din anii ’70, crede că steliştii se îmbată cu apă rece. "Reghe face antrenamente bune, face armată, cere ordine şi disciplină, dar îi lipseşte ce e cel mai important: valoarea jucătorilor. Tinerii? Filip o fi bun în amicale, dar în oficiale e mai greu. Steaua are nevoie de jucători combinativi, rapizi, bătăioşi. Când nu ai niciuna dintre aceste calităţi e mai greu să joci la Steaua. Nici ceilalţi puşti pe care îi tot laudă – Lupu, Năstăsie, Roşu, Puşkaş – nu sunt de Steaua. Tinerii ăştia nu sunt viitorul Stelei! Cel mai bun pare a fi Lupu, dar nu face 5 milioane de euro. Nici 500.000 de euro nu valorează. Noi vorbim de milioanele de euro de parcă ar fi milioane de lei", ne-a declarat ieri Liţă Dumitru.

"Singurul câştig e revenirea lui Gardoş printre titulari. Florin nu e vagabond. Are o prietenă, nu mai multe, face o facultate. Va recupera timpul pierdut. Rocha? E gras şi Steaua nu e Concordia. Plus că are probleme la menisc, i se umflă mereu genunchiul", ne-a mai precizat Dumitru.

Emeric Ienei, cel mai titrat antrenor din istoria Stelei, are un sfat pentru Reghecampf în privinţa tinerilor: "Trebuie să-i arunce în «ape adânci». Degeaba îi bagi doar în amicale sau doar câte 10 minute în oficiale. Să-i folosească un meci întreg şi, dacă dau randament, să intre şi meciul următor. Dacă nu, altul! Dacă sunt buni, fac faţă şi presiunii de la Steaua."

"Postul de fundaş dreapta e vacant de vreo 4 ani la Steaua. Ultimii buni au fost Ogăraru şi Fl. Dumitru", susţine "Liţă"

Îi ameninţă pe "Nilă" şi pe Matei cu poliţia!

Gigi Becali a continuat atacurile la adresa fot­­­­baliştilor Mihai Costea şi Gabi Matei, ameninţându-i că-i va da pe mâna poliţiei pentru că le-au abuzat fizic pe asistentele TV Daniela Crudu şi Mădălina Pamfile.

"Dacă se mai întâmplă lucrurile astea, îi voi trimite la puşcărie. Cine desconsideră oamenii, cine pune ţigara pe faţa unei femei sau o taie nu are ce căuta în libertate. Să meargă la balamuc, la nebuni, să îi facă analizele. Dacă e nebun să stea la nebuni, dacă e sănătos să meargă la puşcărie. Dacă e femeie uşoară o laşi şi gata, nu te apuci să o baţi. Când beau o sticlă de whiskey pe seară, probabil că le place şi violenţa!", a tunat Gigi Becali.


Citiţi şi:

  • Gigi Becali: „Steaua nu are coordonator. Rocha nu e supervaloros”