Evenimentul Zilei > International > LISTA SECRETĂ a MILIARDARILOR care îl susțin pe PUTIN a fost făcută PUBLICĂ. Cine CONDUCE LUMEA din UMBRĂ
LISTA SECRETĂ a MILIARDARILOR care îl susțin pe PUTIN a fost făcută PUBLICĂ. Cine CONDUCE LUMEA din UMBRĂ

LISTA SECRETĂ a MILIARDARILOR care îl susțin pe PUTIN a fost făcută PUBLICĂ. Cine CONDUCE LUMEA din UMBRĂ

O listă cu 210 oameni de afaceri şi înalţi oficiali ruşi care ar avea legături cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost dată publicității marți, de către Departamentul de Trezorerie al SUA.

Pe listă figurează 114 politicieni şi 96 de oameni de afaceri care au sau aua vut legături cu Vladimir Putin, a precizat Trezoreria, adăugând că acestea nu au fost sancţionate de SUA şi nu sunt supuse unor restricţii sau repercusiuni.

Lista a fost cerută de către Congresul SUA, care a adoptat în 2017 o lege care prevede sancţiuni împotriva Rusiei pentru ingerinţe în alegerile prezidenţiale din 2016.

Administraţia Trump avea termen până luni să finalizeze lista persoanelor care au obţinut bani sau putere ca urmare a legăturilor cu preşedintele rus Vladimr Putin. Acest raport a fost denumit de către presă "Lista lui Putin", "Lista oligarhilor", sau "Raportul Kremlin", scrie B1.

Lista conţine numele aproape tuturor membrilor administraţiei prezidenţiale din Rusia – până la purtătorul de cuvânt, Dmitri Peskov – precum şi şefii agenţiilor de stat ruse, primari, guvernatori şi parlamentari.

Printre persoanele care se regăsesc pe lista SUA se află oamenii de afaceri German Gref (directorul executiv al Sberbank), Igor Sechin (director executiv Rosneft-cel mai mare producător de petrol din Rusia), Andrei Kostin (preşedintele VTB Bank), Roman Abramovici (patronul echipei de fotbal Chelsea Londra), Oleg Deripaska, Alişer Usmanov (al treilea cel mai bogat om din Rusia), Suleiman Kerimov, Eugene Kaspersky (fondatorul companiei de software Kaspersky Lab), Vladimir Potanin.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: