Evenimentul Zilei > Actualitate > Lisabona, paralizată chiar la începutul Web Summit 2021. Probleme majore la metrou
Lisabona, paralizată chiar la începutul Web Summit 2021. Probleme majore la metrou

Lisabona, paralizată chiar la începutul Web Summit 2021. Probleme majore la metrou

Angajaţii de la Metroul din Lisabona au convocat o grevă care va afecta traficul subteran chiar la începerea celei mai mari conferințe de tehnologie din Europa. Circulația va fi închisă toată ziua în această joi.

Cea mai mare conferinţă de tehnologie din Europa începe în perioada 1-4 noiembrie, dar tot în această perioadă va fi și greva de la Metroul din Lisabona.

Salariul, motivul grevei

Greva a fost convocată de mai multe sindicate pentru a protesta împotriva îngheţării salariilor, pentru a se face mai multe angajări și a fi respectate promovările pe plan profesional care au fost anunțate. Acest protest va avea un impact asupra circulaţiei metrourilor în zilele de marţi, 2 noiembrie, şi joi, 4 noiembrie.

Potrivit Metropolitano de Lisboa, se prevede ca marţi metroul să înceapă activitatea la ora 10:15, în loc de ora obişnuită 06:30. Joi, circulația subterană este închisă toată ziua, începând de miercuri orele 23:00 şi până vineri 06:30.

Sursa: Arhiva EVZ

Cea mai mare conferință, afectată de grevă

Protestul are loc chiar în săptămâna în care la Lisabona se desfăşoară cu prezenţă fizică Web Summit 2021, la care sunt aşteptate 40.000 de persoane din întreaga lume. Foarte mulți oameni care sunt invitați la conferință, utilizează metroul. An de an, participanții luau metroul până la Parque das Naçoes, locul în care se ține adunarea.

Angajaţii de la Metroul din Lisabona au mai convocat săptămâna trecută două greve parţiale, care, potrivit Federaţiei Sindicatelor Transporturilor şi Comunicaţiilor, au avut un procent de participare de peste 40%., potrivit stiripesurse.ro

Ce este Web Summit?

Web Summit este o conferință anuală de tehnologie organizată la Lisabona, Portugalia, considerată cel mai mare eveniment de tehnologie din lume. Această adunare a fost făcută în 2009, de Paddy Cosgrave, David Kelly și Daire Hickey. Marketing-ul acestei conferințe a fost foarte bine pus la punct, pentru unele persoane fiind chiar agresiv.

Invitații discută despre tehnologia internetului, tehnologiile emergente și capitalismul de risc. Evenimentul se bucură de o serie impresionantă de parteneri ca și companii din Fortune 500 ,participanții reprezentând toate nivelurile și sectoarele industriei globale din acest domeniu.