În primul meci oficial în care i-a condus „roş-albaştri” de pe banca tehnică, Laurenţiu Reghecampf a transpirat serios. Şi asta nu din cauza căldurii, ci pentru că Steaua s-a chinuit să câştige partida cu Concordia Chiajna, la debutul în noul sezon al Ligii I la fotbal.
„Militarii” s-au impus în această seară, scor 1-0, pe arena din Ghencea, în faţa echipei Concordia, care a fost antrenată în primăvara acestui an tocmai de „Reghe”. Singurul gol al meciului a fost marcat de Raul Rusescu (jucător trimis în teren în startul reprizei secunde), dintr-o poziţie suspectă de ofsaid.
În prezent, antrenor principal la Concordia este Ilie Stan, tehnicianul care, anul trecut, i-a calificat pe „militari” în primăvara Ligii Europa. Fostul „principal” al Stelei a fost primit cu simpatie de suporterii Stelei, chiar dacă a venit în Ghencea ca adversar. „Iliesta” a fost aplaudat călduros de publicul prezent în tribune.
La Chiajna se află şi doi jucători care au îmbrăcat în trecut tricoul Stelei: fundaşul Sorin Ghionea şi mijlocaşul Sorin Paraschiv. Înaintea meciului, aceştia au primit câte un buchet de flori de la Helmut Duckadam, preşedintele de imagine al Stelei.
În ultimul deceniu, Steaua a pierdut doar o singură dată la debutul în campionat. În 2008, „roş-albaştrii” (pregătiţi pe atunci de Marius Lăcătuş), au fost învinşi, scor 0-1, la Vaslui.
Suporterii stelişti nu l-au dezamăgit pe managerul Mihai Stoica. Înaintea meciului, MM spunea că se aşteaptă ca la meciul Steaua – Concordia Chiajna se fie prezenţi cel puţin 15.000 de spectatori. În tribunele arenei din Ghencea s-au aflat în această seară aproximativ 15.636 de fani.
Deşi a fost gazdă, Steaua a evoluat în această seară în tricourile pe care urma să le poarte în deplasare. Jucătorii pregătiţi de Laurenţiu Reghecampf au purtat aceleaşi tricouri bleu pe care le-au îmbrăcat şi la amicalul cu bulgarii de la Litex Loveci (câştigat de „militari”, scor 3-0), pe care Emeric Ienei şi Liţă Dumitru, două nume emblematice în istoria grupării din Ghencea, le-au catalogat drept „urâte”.
Deşi fanii stelişti se aşteptau să-i vadă în primul „unsprezece” pe Pintilii şi pe Rusescu, Laurenţiu Reghecampf a avut alte opţiuni. În locul celor doi, „principalul” Stelei a început meciul cu Tibi Bălan şi cu Florin Costea, jucători despre care patronul Gigi Becali a spus în mai multe rânduri că vrea să-i vadă titulari. Rusescu şi Pintilii au intrat pe teren în repriza a doua.
MARCATOR: Rusescu (49)

Steaua: Tătăruşanu – Dumitraş, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici – Bourceanu, T. Bălan – Chipciu, Fl. Costea, Cr. Tănase – A. Rocha.
Antrenor: Laurenţiu Reghecampf
Concordia: Lepmets – V. Creţu, Ghionea, Belica, Fl. Maxim – S. Paraschiv, Purece – Ad. Popa, Wellington, R. Rocha – V. Simion.
Antrenor: Ilie Stan
Arbitru la centru: Robert Dumitru
Elimninaţi: Latovlevici (90) / V. Creţu (90+2)
COMENTARIUL LIVE
Minutul 90+3: Se termină meciul. Steaua începe noul sezon al Ligii I cu o victorie chinuită:, 1-0 cu Concordia Chiajna.
Minutul 90+2: Se restabileşte echilibrul numeric pe teren. V. Creţu primeşte şi el cel de-al doilea cartonaş galben şi pleacă la cabine.
Minutul 90+1: Concordia are o mare ocazie de egalare, Cârstea reluând puţin pe lângă poarta lui Tătăruşanu.
Minutul 90: Latovlevici comite un henţ şi este eliminat, pentru cumul de cartonaşe galbene. Steaua termină meciul cu un om în minus.
Minutul 84: Reghecampf cere penalty la un duel petrecut în careul oapseţilor între Ghionea şi Cr. Tănase. Arbitrul lasă jocul să continue.
Minutul 82: Nikolici pătrunde în careu şi şutează, din unghi, în „transversală”. A doua bară a Stelei în acest meci.
Minutul 80: Jocul este anost.
Minutul 78: Ultima schimbare la Steaua. Nikolici intră în locul lui T. Bălan.
Minutul 63: A doua schimbare la Concordia: R. Cârstea a intrat în locul lui V. Simion.
Minutul 59: Prima schimbare la Concordia Chiajna. Ilie Stan îl trimite în teren pe Serediuc, în locul lui R. Rocha.
Minutul 58: Reghecampf operează cea de-a doua modificare în echipa Stelei. Pintilii este trimis în teren, în locul lui A. Rocha.
Minutul 49: Goool Steaua! „Roş-albaştrii” deschid scorul, Rusescu – dintr-o poziţie suspectă de ofsaid – finalizând o pasă primită de la Cr. Tănase.
Minutul 46: Schimbare la Steaua: Florin Costea i-a lăsat locul lui Raul Rusescu.
Minutul 46: A început repriza a doua.
Minutul 45+1: Se încheie prima repriză. La pauză, Steaua – Concordia 0-0.
Minutul 42: Bourceanu îl faultează dur pe Wellington şi primeşte cartonaşul galben. Jucătorul de la Chiajna este scos de pe teren.
Minutul 37: Incident amuzant în Ghencea. Aspersoarele din spatele porţii oaspeţilor au pornit, iar meciul a fost întrerupt pentru câteva secunde.
Minutul 27: Adi Rocha are cea mai mare ocazie a partidei, reluând în „transversală” de la numai câţiva metri.
Minutul 19: Florin Costea are o nouă coazie bună, dar, de la numai 6 metri, ratează lovitura de cap de la numai 6 metri.
Minutul 15: Florin Costea ratează prima mare ocazie a meciuluil reluând din foarfecă peste poartă.
Minutul 1: A început meciul.