Evenimentul Zilei > Justitie > Liderul romilor din Italia, Costica Argint, va fi extrădat
Liderul romilor din Italia, Costica Argint, va fi extrădat

Liderul romilor din Italia, Costica Argint, va fi extrădat

Liderul romilor români din Italia, Costică Argint, arestat în Italia la Tivoli, după ce a fost acuzat de şantaj şi tentativă de şantaj, va fi extrădat.

Pe 12 ianuarie Biroul Naţional Interpol a informat oficial Inspectoratul de Poliţie Judeţeană Vrancea că românul Costică Argint, arestat provizoriu în Italia în baza unui mandat european de arestare pentru ultraj contra bunelor moravuri, urmează să fie extrădat în România.
Azilant politic
În anul 2006, Argint a reuşit să obţină statutul de azilant politic în Italia, astfel că autorităţile din Italia nu au mai putut nu mai pot pune în aplicare cererea de extrădare.
Costică Argint a mai fost arestat în februarie 2008, dar a fost eliberat. Şi asta în condiţiile în care Argint era urmărit de trei ani prin Interpol, fiind acuzat tot de comiterea infracţiunii de şantaj.
Costică Argint a devenit cunoscut după ce a apărut alături de fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu, şi de ex-premierul Călin Popescu Tăriceanu, în cursul unei vizite a acestora la Roma, în momentul în care acesta figura ca fiind dat în urmărire internaţională prin Interpol. 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News