EVZ: Cum vedeți candidatura premierului Viorica Dăncilă la prezidențiale?

Cristi Barbu: Candidatura Vioricăi oglindește stadiul de degradare în care a ajuns PSD. Atât pot ei astăzi, asta e valoarea resursei umane din PSD. Nu cred că acest partid a avut vreodată un candidat mai slab pregătit pentru alegerile prezidențiale.

EVZ: Care este opinia dvs. față de numirile celor doi miniștri, Ramona Mănescu, la Ministerul Afacerilor Externe, și Nicolae Moga, la Ministerul Afacerilor Interne?

Cristi Barbu: În opinia mea, sunt două persoane slab pregătite pentru portofoliile pe care le-au luat în primire, două numiri care se înscriu în aceeași notă valorică a Guvernelor PSD-ALDE. Totuși, cred că președintele a procedat corect nerefuzând propunerile pentru că doar așa oamenii care au votat PSD și ALDE pot vedea cu adevărat măsura valorii acestor partide.

EVZ: Cum vedeți numirea lui Rareș Bogdan ca prim-vicepreședinte al PNL și ce resposabilități are europarlamentarul liberal, în această postură?

Cristi Barbu: Este un pas politic important cel pe care îl va face. Nu ascund că va avea o misiune dificilă să umple golul lăsat de retragerea lui Ilie Bolojan, un profesionist și un om de partid foarte experimentat.

Te-ar putea interesa și: