Evenimentul Zilei > Justitie > Lider AUR, acuzat de proxenetism. Va fi dus la arestare. Dezvăluiri din dosar
Lider AUR, acuzat de proxenetism. Va fi dus la arestare. Dezvăluiri din dosar

Lider AUR, acuzat de proxenetism. Va fi dus la arestare. Dezvăluiri din dosar

Unul dintre liderii AUR Giurgiu este cercetat pentru proxenetism de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda.

Lider AUR, acuzat de proxenetism. Ancuța Viorica Cîrcu este acuzată de procurorii clujeni că făcea parte dintr-o mega rețea de proxenetism. Această rețea ar fi fost condusă de un bărbat din Turda, Flaviu Oltean, zis Naposin.

Anchetatorii mai susțin că rețeaua lucra la nivel foarte mare în insula Tenerife, la Madrid și la Londra.

Unul dintre proxeneți cercetați este liderul AUR, Ancuța Cîrcu. Despre ea, procurorii au scris în propunerea de arestare a unui prim lot de proxeneți, arestați în data de 3 februarie 2021.

„În perioada ianuarie 2020-15.01.2021, Cîrcu Ancuța Viorica le-a determinat pe numitele … (două tinere – n.n.) și alte fete rămase neidentificare, să practice și să continue să practice prostituția în localul Paradise, din Tenerife, pe care aceasta îl deține/controlează.

Aceasta le-a pus la dispoziție clubul în vederea racolării clienților, practicării prostituției în camerele localului, le-a oferit sfaturi având ca scop maximizarea câștigurilor și în mai multe rînduri le-a transportat la localul Paradise în scopul practicării prostituției.

O parte din sumele de bani obținute de pe urma practicării prostituției de către numitele … și alte fete rămase neidentificate erau luate de către Cârcu Ancuța Viorica”, se arată în actele procurorilor.

Declarația martorului acuzării

De altfel, martorul principal al acuzării, una dintre fetele obligate să se prostitueze de Oltean, a povestit că știe despre activitatea lui Cîrcu.

„S-a prostituat într-un club, nu mai știu cum se numește, și după aceea s-a prostituat câteva zile la stradă, iar după aceea s-a dus la același club unde a lucrat înainte. Nu pot să spun exact când s-a întâmplat, dar s-a întâmplat prin 2018, nu pot preciza exact. Iubitul ei era Sorin Box”, a spus martora.

Va fi dusă la arestare. Lider AUR, acuzat de proxenetism

În data 5 februarie 2021, Judecătoria Turda a pus în discuție arestarea Ancuței Cîrcu. Din lotul de proxeneți fac parte nume grele din industria prostituție din Tenerife.

Printre aceștia se află Gheorghe Săiceanu – omul care controla prostituția din sudul Insulei Tenerife. Pe listă mai figurează Robert Negoescu, zis ”Bîcu” și Sorin Alexoae.

Săiceanu controlează prostituția în zona de sud a Insulelor Tenerife. Robert Negoescu, zis ”Bîcu”, este locotententul lui Săiceanu, și încasa taxa de stradă de la prostituate. Această taxă este de 200 de euro pe săptămână. Procurorii din Turda mai susțin că Negoescu avea la rândul lui mai multe tinere pe care le obliga să se prostitueze.

Săiceanu, finul lui Mihai Moldovan, zis Calu, este un nume greu prins de procurorii români și arestat în acest dosar, la data de 3 februarie 2021.

Judecătoria Turda a amânat pentru data de 3 martie 2021, judecarea cererii procurorilor de emitere a mandatelor de arestare. Cîrcu și celelalte persoane implicate au obligația să se prezinte la proces.

Ce spune liderul AUR

Ancuța Cîrcu a declarat că nu este arestată și că nu recunoaște acuzația de proxenetism .

„În primul rând, fac mențiunea că nu sunt arestată. Parchetul Turda a făcut o descindere în mai multe cluburi din Tenerife, printre care și clubul pe care îl administrez. În acest sens, arăt că sunt victima unei veritabile cruciade de fake-news mediatic.

În realitate, eu sunt la acest moment în libertate … Cu privire la acuzația care mi se aduce, nu doresc să periclitez în vreun fel bunul mers al anchetei. Voi spune doar atât: sunt acuzată de faptul că aș fi înlesnit practicarea prostituției de către două tinere în clubul moștenit de la fratele meu. Această acuzație este una nefondată și mă declar public nevinovată. Nu știu ce făceau la alte cluburi, însă la mine la club erau angajate cu carte de muncă”, a scris liderul AUR pe Facebook.