Evenimentul Zilei > Social > Ministrul Leș, împreună cu generalul Ciucă și secretarul de stat Ignat. A fost vorba despre ”autoevaluare”
Ministrul Leș, împreună cu generalul Ciucă și secretarul de stat Ignat. A fost vorba despre ”autoevaluare”

Ministrul Leș, împreună cu generalul Ciucă și secretarul de stat Ignat. A fost vorba despre ”autoevaluare”

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, secretarul de stat Andrei Ignat şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă au fost luni la o ședință prezentată de generalul Uifăleanu.

Statul Major al Forțelor Terestre a desfășurat luni şedinţa de autoevaluare a activităţii pe anul 2018. Generalul-maior Ovidiu-Liviu Uifăleanu a prezentat modul de îndeplinire a misiunilor acestei categorii de forţe, problemele curente, dar şi priorităţile pentru anul 2019. „Anul 2018 a fost unul plin de realizări pentru Forţele Terestre Române, în principalele noastre domenii de responsabilitate. În an centenar, doar dacă ne referim la cele două certificări ale structurilor NATO din ţara noastră – Comandamentele Multinaţionale ale Divizie Sud-est, respectiv Comandamentul Brigăzii Sud-Est, sunt împliniri de care suntem tare mândri”, a apreciat șeful SMFT.

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă a transmis mulţumiri personalului din Forţele Terestre Române pentru modul în care şi-a desfăşurat activitatea pe parcursul anului 2018. „Rezultatele muncii acestuia au făcut ca şeful Statului Major al Forţelor Terestre să raporteze că această categorie de forţe şi-a îndeplinit întru totul misiunile”, a mai precizat şeful S.M.Ap.

La finalul prezentării, ministrul Apărării Naționale și-a exprimat aprecierea pentru activitatea Forţelor Terestre în anul trecut. „Anul 2018 a fost, pentru Armata României, unul plin de provocări, în care obiectivele principale au fost circumscrise continuării consolidării capacităţii de apărare a ţării atât prin măsurile luate în domeniul înzestrării, cât şi în cel al pregătirii şi instruirii trupelor. Este de datoria noastră să avem un sistem militar performant, capabil să se adapteze la contextul regional de securitate, şi considerăm că, prin alocarea a două procente din PIB pentru apărare, în 2017 şi 2018, suntem pe drumul cel bun. Pot să vă spun cu certitudine că acest trend va fi continuat şi în 2019”, a spus ministrul Leş.