Evenimentul Zilei > Actualitate > Lecție de germană printre gropile din asfalt. Ironia unei tinere la adresa autorităților. VIDEO
Lecție de germană printre gropile din asfalt. Ironia unei tinere la adresa autorităților. VIDEO

Lecție de germană printre gropile din asfalt. Ironia unei tinere la adresa autorităților. VIDEO

Gropile din asfalt sunt folosite pentru pentru a ilustra lecțiile de limbă germană pe care o tânără din Botoșani le oferă pe internet, ironizând autoritățile care ar trebui să administreze drumurile.

Lecție delimba germană printre gropile din asfalt.

Gropile din asfalt sunt folosite pentru pentru a ilustra lecțiile de limbă germană. Se întâmplă în județul Botoșani. Și este o formă de ironie a cetățenilor la adresa autorităților incapabile să întrețină drumurile publice.

O tânără oferă lecții de limba germană pe Facebook, prin intermediul unor clipuri filmate pe drumurile din județ. Ea se folosește de gropile căscate la tot pasul, pe un drum, pentru a-i ajuta pe cursanți să învețe să numere. Lecția este destul de bine primită, dat fiind numărul mare de aprecieri și comentarii pe care le-a primit.

Olivia – așa cum se numește tânăra profesoară – a ieșit cu mașina pe drum și a ținut lecția de învățare a numerelor printre gropi.

„Salut, eu sunt Olivia, bun venit la o nouă lecție de germană. Azi vom învăța să numărăm în limba germană și vom și vizualiza ce învățăm pentru a memora mult mai bine. Tocmai am intrat în județul Botoșani și am observat că aici chiar avem ce să numărăm”, își începe lecția, de pe Facebook, Olivia.

Lecție de germană printre gropile din asfalt

Urmează numărătoarea – în limba germană – pentru cei care îi urmăresc lecția: „Unu, doi, trei, patru, cinci (…)”.

Și tot așa până când tânăra profesoară a ajuns să-și învețe studenții să numere până la „zwanzig”. Adică până la 20. Echivalentul gropilor din asfalt pe care le-a întâlnit pe porțiunea de drum unde și-a ținut lecția.

Odată ce a ajuns la 20, Olivia se oprește și își încheie lecția. Nu înainte, însă, de a mulțumi autorităților locale pentru „susținerea acordată”. Mai mult, pentru a exersa mai ușor, ea își îndeamnă cursanții să facă o vizită pe drumul cu pricina.

„Asta a fost lecția de astăzi. Dacă doriți să exersați puteți și voi să veniți aici. Vreau să mulțumesc administrației publice pentru susținerea acordată și pentru această oportunitate unică”, a mai spus tânăra profesoară.

Clipul durează doar două minute și douăzeci de secunde, cu tot cu introducere și încheiere. Asta înseamnă că profesoarei nu i-a luat prea mult timp ca să identifice cele 20 de gropi din asfaltul botoșănean.