Evenimentul Zilei > Actualitate > Eficiență în stil mioritic: plombare de gropi anapoda. Moda „asfaltului gonflabil” ia avânt. VIDEO
Eficiență în stil mioritic: plombare de gropi anapoda. Moda „asfaltului gonflabil” ia avânt. VIDEO

Eficiență în stil mioritic: plombare de gropi anapoda. Moda „asfaltului gonflabil” ia avânt. VIDEO

Simțul improvizației face parte din ADN-ul românului, cu rezultate mai mult sau mai puțin practice la locul de muncă. Dar fișa postului e bifată.

Plombare de gropi în stil mioritic! Imaginația nu avea cum să lipsească locuitorilor din Brăila, urbea care l-a dat literaturii române pe Panait Istrati. Asta se vede chiar în teren, arată Antena3. Angajaţii unei firme de construcţii au fost trimişi să „plombeze” gropile de pe strada Mircea Mălăeru din municipiu.

Munca lor spornică face acum ca zona să arate ca după un bombardament din anii celui de-al Doilea Război mondial. Felul în care oamenii s-au achitat de sarcină este bizar și ridicol deopotrivă: din maşina încărcată cu asfalt, un muncitor umple o găleată cu lopata.

 

Diviziunea muncii funcţionează bine, astfel că al doilea muncitor face slalom printre maşini şi ajunge la groapa care trebuie plombată. Însă nu reuşeşte să deşerte găleata dintr-o mişcare. O recuperează abil de pe buza gropii şi goleşte în groapă asfaltul rămas după prima încercare.

Groapa e plină cu apă şi este logic că asfaltul turnat în aceste condiţii n-are cum să se fixeze. Totuși muncitorul se întoarce la utilitara cu platformă, ţinând docil găleata pe care colegul său i-o va umple din nou.

Plombare de gropi anapoda! Brăila are patent pentru “asfaltul gonflabil”

Singura certitudine, pe lângă cea a inutilităţii asfaltului turnat direct în apă, este că maşina cu platformă a firmei tocmite să astupe gropi încurcă circulaţia pe strada oricum ciuruită de gropi.

Nu este prima dată când se întâmplă asta în municipiu. Ironia sorţii face ca brăilenii să fie recunoscuți ca inventatori ai “asfaltului gonflabil”, notează publicaţia infobrăila.ro.

„Aşteptăm cu interes reacţia autorităţilor, care trebuie să comunice în ce condiţii a câştigat licitaţia firma care îşi bate joc de brăileni, dar şi care au fost sancţiunile care s-au dat. Nu de alta, dar la cât de inventivi sunt (cei care toarnă asfaltul în apă, n.r.), este posibil să susţină, la un moment dat, că asfaltul turnat de ei nu există pentru că s-a luat pe roţi!”, mai adaugă sursa citată.

Sursă foto, video: Info Brăila