Evenimentul Zilei > Actualitate > Lăzăroiu: „De câte ori a mers PSD-ul la Madrid?”
Lăzăroiu: „De câte ori a mers PSD-ul la Madrid?”

Lăzăroiu: „De câte ori a mers PSD-ul la Madrid?”

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a avut un schimb dur de replici cu reprezentanţii opoziţiei din cadrul Comisiei pentru Muncă a Camerei Deputaţilor. Venit să discute despre restricţiile introduse de Spania privind accesul românilor pe piaţa muncii, Lăzăroiu şi-a pierdut răbdarea după ce deputaţii PSD i-au reproşat că actual putere nu a făcut nimic pentru a rezolva problema.

Ministrul le-a reamintit pesediştilor că partidul aflat în prezent la putere este unul de sorginte social-democrată şi că reprezentanţii opoziţiei ar fi putut ei înşişi să se implice. „De câte ori a mers PSD-ul la Madrid? Cine de la dumneavoastră a mers la Madrid să vorbească cu socialiştii?’, i-a întrebat Lăzăroiu. Aura Vasile (PSD) a replicat că diferenţa dintre Lăzăroiu şi membrii comisiei este că el a fost numit, pe când ceilalţi au fost aleşi.
După ce liberalul Victor Paul Dobre, preşedintele Comisiei de muncă, l-a întrerupt de mai multe ori, ministrul chiar l-a prevenit că dacă persist în această atitudine, el nu va mai răspunde invitaţiilor comisiei. „Domnule preşedinte, probabil că nu înţeleg eu regulile la comisia asta şi atunci nu mai vin, trimit un secretar de stat. (…) Eu vă răspund şi dumneavoastră vă bateţi joc de un ministru. Puteţi să mă lăsaţi să vă vorbesc până la capăt?".
Opoziţia spaniolă, decisă să reanalizeze restricţiile

În caz că va ajunge la putere, opoziţia spaniolă este decisă să reanalizeze ordinul ce restricţionează accesul românilor pe piaţa muncii, dar nu oferă garanţii că acesta va fi revocat, a declarat Ministrul Muncii în timpul discuţiilor cu membrii comisiei. „La Madrid am avut şi o discuţie cu lideri ai Partidului Popular, cei care sunt în opoziţie în acest moment. Nu am avut semnale că dacă ei vor câştiga alegerile după 20 noiembrie în Spania această decizie va fi revocată, în schimb mi-au spus că o vor reanaliza. Ceea ce ei reproşează Guvernului socialist este discriminarea, faptul că a fost luată doar pentru români şi nu şi pentru alţii, evident se refereau la bulgari, evident bulgarii sunt foarte puţini în Spania şi cei mai afectaţi sunt românii pentru că sunt cei mai mulţi", a afirmat Lăzăroiu, citat de Agerpres.
El a mai precizat că joi Ministerul Muncii din Spania va semna un ordin care va clarifica instrucţiunile pentru funcţionarii spanioli privind aplicarea restricţiilor accesului pe piaţa muncii pentru muncitorii români. Ministrul a spus că acesta "va merge la toate oficiile forţei de muncă din teritoriu şi practic funcţionarii vor avea un ghid clar cui i se aplică măsurile adoptate pe 22 iulie".
În acelaşi timp, Lăzăroiu a subliniat că decizia nu este la Madrid,ci la Bruxelles, la Comisia Europeană, apreciind că asta a dorit şi România în contextul în care în Spania urmează alegeri.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.