Laurent Blanc, noul selecţioner al Franţei

Laurent Blanc, noul selecţioner al Franţei

Laurent Blanc, fostul căpitan al "cocoşilor", a fost numit oficial, astăzi, în funcţia de selecţioner al Franţei, în cadrul unei reuniuni a Consiliului Federal al Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF), a anunţat preşedintele demisionar al forului, Jean-Pierre Escalettes.

"Federaţia franceză şi echipa naţională a Franţei va merge mai departe cu Laurent Blanc la conducerea tehnică a echipei. Antrenorul va avea un proiect sportiv îndrăzneţ - readucerea echipei pe calea cea bună din punct de vedere sportiv şi moral. De asemenea, el trebuie să se ţină cont de greşelile din trecut", a spus Escalettes.

Laurent Blanc a semnat un contract pe doi ani, având drept obiectiv calificarea la Campionatul European din 2012 şi câştigarea turneului final din Polonia şi Ucraina. Franţa va fi adversara României în grupa de calificare la Euro 2012.

Blanc, care a fost căpitanul naţionalei Franţei în 1998 şi 2000, când "cocoşii" au câştigat Cupa Mondială, respectiv Campionatul European. El a jucat de 97 de ori în tricoul albastru al francezilor, reuşind să înscrie şi 17 goluri.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 2007, Blanc (44 de ani) a preluat echipa Giorndins de Bordeaux, pe care a condus-o, în 2009, spre victorii în Ligue I şi Cupa Ligii Franţei.