Evenimentul Zilei > Economie > Începe construcţia unei fabrici de utilaje petroliere de 126 mil $
Începe construcţia unei fabrici de utilaje petroliere de 126 mil $

Începe construcţia unei fabrici de utilaje petroliere de 126 mil $

Compania americană Lufkin Industries, unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de echipamente şi servicii pentru industria petrolieră, inaugurează miercuri lucrările de construcţie la fabrica de la Ploieşti, investiţie în valoare de 126 milioane dolari.

Fabrica va produce instalaţii şi echipamente pentru foraj destinate industriei petroliere şi va duce la crearea a 300 de noi locuri de muncă până în anul 2012, când este preconizată finalizarea lucrărilor. Pentru această investiţie, compania a primit un ajutor de stat de la guvernul României în valoare de 28 milioane euro.
Investiţia va transfera în România tehnologia de ultimă generaţie din industria petrolieră şi de gaze. De asemenea, va duce la creşterea exporturilor, prin consolidarea unor noi pieţe în Eurasia, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.
Fondată în 1902, compania are o prezenţă semnificativă pe toate pieţele de petrol din lume. Reprezentanţii companiei vor avea în această după-amiază, la 16.30, o întrevedere la palatul Victoria cu premierul Emil Boc.