Evenimentul Zilei > Social > La Cluj s-au plătit stimulentele pe august
La Cluj s-au plătit stimulentele pe august

La Cluj s-au plătit stimulentele pe august

Deşi primul ministru Emil Boc şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţeanu, au declarat că anagajaţii din finanţe vor primi stimulente doar pe luna septembrie şi numai în funcţie de competenţe, la Cluj-Napoca au fost acordate stimulentele pe luna august.

Astfel, angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Cluj au primit astăzi stimulentele aferente lunii august, în valoare de 71% din salariul de încadrare. Spre exemplu, în cazul unui angajat cu un salariu de angajare de 1.000 de lei, valoarea netă a stimulentelor încasate este de 710 de lei.
Directorii din cadrul DGFP Cluj susţin că acordarea stimulentelor doar pentru luna august s-a făcut cu aprobare şefilor din Ministerul de Finanţe.
"Banii au fost plătiţi dintr-un fond în care se adună sumele încasate suplimentar la bugetul de stat. Pentru fiecare angajat din DGFP Cluj s-a luat decizia acordării unei sume de 71% la sută din salariul pe care aceştia îl încasează", ne-a declarat un director din cadrul Finanţelor Cluj.
Măsura i-a nemulţumit pe comisarii Gărzii Financiare Cluj, care nu au încasat de două luni stimulentele extra salariale.
"Am primit misiunea de mai bine de un an să participăm la colectarea veniturilor la bugetul statului. Dacă cei de la finanţe au primit aceste stimulente şi noi trebuie să le primim", a protestat un comisar al Gărzii Financiare Cluj.