Liviu Dragnea se apropie de momentul declinului său definitiv. Rolul principal în această decădere îl va juca Laura Codruța Kovesi, partenera sa de petreceri.

Relațiile dintre cei doi nu mai sunt atât de apropiate ca pe vremuri, așa că fostul procuror-șef al DNA va fi cel care îi va săpa groapa. Totul i s-ar putea trage de la anchetarea fraudelor cu fonduri europene de către  Codruța Kovesi.

Compania Teldrum, cea care pare a fi profund legată de Liviu Dragnea, a fost acuzată de implicare în fraude cu fonduri europene. Șefia parchetului european poate fi pârghia pe care fostul procuror-șef al DNA să o folosească și să îl termine pe Dragnea.

Conform informațiilor apărute în presă, Laura Codruța Kovesi se află pe lista scurtă pentru preluarea parchetului european. Ministrul austriac al Justiției a declarat că o va susține necondiționat în cursa pentru această funcție.

Parchetul European va putea instrumenta dosarele cu fraude mari cu fonduri europene și/sau cu caracter transfrontalier. Valoarea prejudiciului de la care se pornește este de 100.000 de euro, dar Camera permanentă competentă din cadrul EPPO va decide dacă vor fi cazuri cu prejudicii mai mici ce vor fi preluate de către Parchetul European, informează Capital.

În cazul în care această autoritate preia un caz, autoritățile naționale, cum ar fi DNA, trebuie să acorde întâietate în anchetare. Rolul principal al autorităților naționale va fi de a aduce la cunoștința EPPO diverse cazuri care ar fi de competența sa.

Te-ar putea interesa și: