Evenimentul Zilei > Actualitate > Klaus Iohannis vrea să imunizeze toată România. Care e planul președintelui
Klaus Iohannis vrea să imunizeze toată România. Care e planul președintelui

Klaus Iohannis vrea să imunizeze toată România. Care e planul președintelui

Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că autoritățile locale trebuie să se implice în campania de vaccinare, pentru a convinge oamenii că imunizarea este benefică.

Klaus Iohannis, președintele României, a vorbit, marți, despre importanța intensificării campaniei de vaccinare. Astfel încât în procesul de imunizare să intre și cetățenii care sunt sceptici. Liderul de la Cotroceni este de părere că trebuie să se pună accent pe zona rurală, acolo unde o foarte mică parte a populației s-a vaccinat până acum. Așadar, autoritățile locale ar trebui să meargă din poartă în poartă pentru a le explica oamenilor întreg contextul imunizării.

Klaus Iohannis, despre intensificarea campaniei de vaccinare: „Trebuie să acționăm mai intens și în zona rurală”

„Trebuie să aducem vaccinul mai aproape de oameni. De succesul vaccinării depinde redeschiderea completă a tuturor sectoarelor. Primarii, indiferent de culoarea politică, trebuie să se implice activ în campania de vaccinare. Trebuie să acționăm mai intens și în zona rurală. Oamenii trebuie să fie informați, în localitățile mici să se meargă din poartă în poartă.

Aici, intervin centrele mobile. Este important să mergem noi către oameni, iar autoritățile locale să le ofere vaccinul”, a spus Klaus Iohannis.

„Este însă o falsă senzație de securitate!”

Președintele a lansat un avertisment legat de pericolul pandemiei. Care nu a trecut și care pândește în continuare. „Atrag atenția asupra unui potențial pericol, poate nu îndeajuns de bine conștientizat sau explicat. Pe măsură ce epidemia scade în intensitate, există posibilitatea ca unele persoane să considere că ce a fost mai rău a trecut și că nu mai are rost să se vaccineze.

Este însă o falsă senzație de securitate! Până când nu vom fi imunizați într-un procent semnificativ, pandemia nu se poate încheia, iar riscul pentru cei nevaccinați de a face o formă severă a bolii rămâne unul ridicat. Așadar, dragi români, nu ezitați să vă vaccinați!”, a mai afirmat șeful statului.

„Ne aflăm, iată, aproape de momentul în care majoritatea elevilor, indiferent de clasă, își pot relua orele în format fizic. Ne dorim ca acest lucru să rămână neschimbat până la finalul anului școlar, toți copiii să își poată finaliza cursurile în băncile școlilor”, a mai spus Iohannis, la finalul ședinței pe care a ținut-o, astăzi, împreună cu premierul, vicepremierii și mai mulți miniștri.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: