Kim Jong-Un, primul discurs televizat. "Respectele mele marilor tovarăşi Kim Ir-Sen şi Kim Jong-Il"

Kim Jong-Un, primul discurs televizat. "Respectele mele marilor tovarăşi Kim Ir-Sen şi Kim Jong-Il"

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a rostit astăzi primul său discurs televizat, cu ocazia unei grandioase parade militare ce a marcat centenarul naşterii bunicului său, Kim Ir-Sen, fondatorul regimului. Discursul său are loc la două zile de lansarea eşuată a unei rachete.

Îmbrăcat într-un costum negru în stilul Mao, Kim Jong-un a ţinut discursul la Phenian, de la o tribună amenajată în faţa a zeci de mii de soldaţi. Este pentru prima dată când liderul de la Phenian vorbeşte public, de când a preluat puterea, după moartea tatălui său, anul trecut în decembrie, relatează BBC.

"Îmi prezint respectele mele cele mai curate şi cea mai înaltă onoare marilor tovarăşi Kim Ir-Sen şi Kim Jong-Il", tatăl său decedat în decembrie, a declarat liderul de la Phenian, fiind ovaţionat îndelung de participanţii la festivitate.

"Vreau să-i salut pe compatrioţii noştri din Coreea de Sud şi de oriunde în lume care se dedică reunificării şi prosperităţii popoarelor", a spus cel de-al treilea din "dinastia Kim", în vârstă de 29 sau 30 ani, care a stat mai mult cu privirea în textul pe care îl citea. "Spre victoria noastră finală!", a mai declarat el, cu arătătorul îndreptat spre militarii care l-au ovaţionat continuu.

Ne puteți urmări și pe Google News

După discurs, militarii au mărşăluit prin faţa sa şi şi-au salutat liderul. Soldaţii au fost urmaţi apoi de o paradă a tancurilor şi artileriei şi de un convoi de camioane încărcate cu rachete.