Evenimentul Zilei > Politica > Kelemen Hunor: Nu am vorbit nici cu Ponta, nici cu altcineva
Kelemen Hunor: Nu am vorbit nici cu Ponta, nici cu altcineva

Kelemen Hunor: Nu am vorbit nici cu Ponta, nici cu altcineva

Preşedintele UDMR a declarat, maţi seara, după ruperea USL, că formaţiunea pe care o conduce este dispusă la dialog, dar deocamdată nu a primit nici o invitaţie în acest sens.

"Noi, de fiecare dată când partidele democratice ne-au invitat la un dialog, am acceptat acest dialog, deci vom accepta dialogul şi în continuare, că vine de la PSD, că vine din altă parte, niciodată nu am spus «nu» unei invitaţii la o discuţie, la un dialog. Nu există, la această oră, o astfel de invitaţie, nu am vorbit nici cu Ponta, nici cu altcineva. Dacă va exista o astfel de invitaţie ne vom aşeza la masă, ce vom decide nu ştiu. Cunosc părerile colegilor, abordările, perspectivele, dar le vom discuta în UDMR, dacă va exista o solicitare”, a declarat Kelemen Hunor, citat de mediafax.ro.
Acesta a precizat că, vineri, va avea loc o şedinţă a preşedinţilor organizaţiilor judeţene ale UDMR urmată, sâmbătă, de şedinţa CRU, în care se va analiza situaţia politică.
“Nu cred că se va vota o rezoluţie sau o poziţie tranşantă în CRU, probabil, dacă va fi cazul, vom cere un mandat larg de negociere de la CRU”, a menţionat liderul UDMR.
Referitor la o posibilă invitaţie privind intrarea UDMR la guvernare, Kelemen Hunor a declarat: “Dacă vom ajunge acolo, şi dacă în urma discuţiilor vom ajunge la o concluzie care poate fi pusă pe hârtie, atunci sigur nu faci un astfel de pas fără un acord politic, de fiecare dacă aşa am procedat”.