Editura Evenimentul si Capital

Kelemen Hunor, ieșire nervoasă: „Nu luăm nimic de la români”

Autor: | | 5 Comentarii | 1978 Vizualizari

Președintele UDMR Kelemen Hunos a spus în discursul rostit joi, la Târgu Mureş, că atunci când maghiarii îşi folosesc simbolurile naţionale şi comunitare, nu iau nimic de la români.

Președintele UDMR Kelemen Hunos a declarat că România a avut la dispoziţie exact o sută de ani pentru a-şi respecta promisiunile de la Alba Iulia, care însă au rămas la stadiul de promisiuni.

„Fie să apuci vremuri interesante” – spunea un vechi proverb chinezesc. Vremuri interesante trăim şi noi, de 101 ani de la schimbarea Imperiului din 1918 şi de 29 de ani de la schimbarea regimului. Tocmai în aceste zile ale vremurilor noastre s-a lansat un nou atac împotriva comunităţii maghiare. Pretextul a fost folosirea simbolurilor secuieşti şi insistenţa privind folosirea limbii materne. Dar aceasta a fost doar pretextul. Atacul a fost împotriva demnităţii umane. Împotriva demnităţii noastre. De aceea trebuie să spunem apăsat, cu o voce puternică: opriţi-vă!

Cei care au lansat aceste discursuri de ură teribilă au lansat un nou atac la demnitatea noastră. Ţinta a fost şi de această dată demnitatea noastră umană şi comunitară. Fundamentul fără de care nu există libertate! Nu există egalitate! Nu există fraternitate! Când luptăm pentru libertatea comunităţii noastre maghiare, nu vrem să luăm nimic de la nimeni. Deoarece libertatea nu este divizibilă, nu se diminuează, dimpotrivă, puterea libertăţii creşte.

Şi, dragi prieteni, este suficientă libertate şi pentru români şi pentru maghiari, în aceeaşi măsură. Când facem apel la demnitatea umană, nu vrem să luăm demnitatea celui de lângă noi! Când folosim simbolurile noastre naţionale şi comunitare, nu luăm nimic de la români. Când răspundem la discursul de ură lansat împotriva noastră şi a simbolurilor noastre naţionale, ne protejăm doar pe noi înşine şi tot ceea ce este acea parte inalienabilă a identităţii noastre maghiare”, a spus Kelemen Hunor, în discursul rostit la Târgu Mureş, în cadrul manifestării dedicate comemorării Revoluţiei Paşoptiste, potrivit Digi24.

Lucian Bute, oficial retras din box! “Mr. K.O.” pune punct carierei. Mesaj ferm al canadienilor

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI