Kelemen Hunor a fost sunat de Victor Ponta. Președintele UDMR spune că „varianta cea mai puternică este intrarea la guvernare”

Kelemen Hunor a fost sunat de Victor Ponta. Președintele UDMR spune că „varianta cea mai puternică este intrarea la guvernare”

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că a fost sunat de premierul Victor Ponta, iar Uniunea se pregătește de discuții privind formarea viitoarei majorități parlamentare.

„Nu neg că varianta cea mai puternică ar fi să intrăm la guvernare”, a declarat Kelemen Hunor.  El a explicat că unul din motivele pentru care UDMR ar putea lua o astfel de decizie este asigurarea stabilității. Potrivit lui Kelemen Hunor, se poate merge și pe varianta susținerii parlamentare, așa cum s-a procedat în perioada guvernării Năstase. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a mai susţinut că nu şi-a schimbat părerea cu privire la conservatorul Dan Voiculescu, iar eventualele discuţii privind intrarea Uniunii la guvernare se vor purta cu premierul Victor Ponta. 'Premierul Ponta are responsabilitatea de a asigura o guvernare şi dacă discutăm, discutăm cu premierul Ponta, nu discutăm cu altcineva. Eu nu mi-am schimbat părerea despre Voiculescu. Eu cu Voiculescu nu am ce discuta. De altfel, Voiculescu nici nu face parte din Guvern, nu face parte din această structură care în acest moment asigură guvernarea, USD', a declarat Kelemen.  UDMR negociază realizarea unei noi majorităţi alături de PSD, cu posibilitatea numirii a doi miniştri din cadrul acestei formaţiuni politice şi eventual a unui vicepremier, potrivit senatorului Seres Denes. 'Din acest moment, sigur că se poartă negocieri vizavi de o nouă majoritate şi UDMR a fost solicitat în aceste înţelegeri. Să vedem dacă ajungem la un numitor comun. E posibil ca UDMR să intre la guvernare. Prima idee este să se intre cu miniştri. Să intrăm în Guvern. A doua variantă ar fi a sprijinului acordat în Parlament Guvernului Ponta. Dar prima idee ar fi să se intre în Guvern cu miniştri, deci să fie o participare efectivă', a declarat pentru AGERPRES Seres Denes.