Nu ne aşteptăm ca rezultatele băieţilor să fie la nivelul fetelor în gimnastica românească, dar ceea ce s-a întâmplat aseară în North Greenwich Arena din Londra cu echipa României a atins penibilul.
Tricolorii ar fi trebuit să prindă unul dintre primele 8 locuri în calificări, pentru a merge în finala pe echipe, dar au eşuat lamentabil, clasându-se pe poziţia a 10-a!
Asta nu l-a împiedicat pe tânărul Vlad Cotuna, viitor om de bază la lotul naţional, să ofere declaraţia serii: "Am ratat, dar vine o altă Olimpiadă!". Asta în condiţiile în care această ediţie a JO abia a început, iar pentru tricolori urmează finalele pe aparate în zilele următoare!
Trei flăcăi au căzut de pe cal!
Cotuna a dat vina pe ghinion. "Nu asta ne este valoare, ci faptul că n-am prins o zi bună. Într-o zi bună am fi terminat concursul pe 6! Dacă ne făceam caii…"
Trimiterea este la calul cu mânere, care le-a pus capac tricolorilor. La cea de-a şasea rotaţie (ultima), românii au evoluat la acest aparat, iar trei dintre ei au căzut în timpul exerciţiilor! Asta în condiţiile în care Marius Urzică, antrenor la Dinamo şi specialistul României la cal cu mânere, n-a fost inclus în delegaţia oficială. Mai mult, Urzică  este şi cel care se ocupă la club de liderul echipei, Flavius Koczi, astfel că prezenţa lui la Londra s-ar fi impus.
Liderul Koczi a părut că înţelege mai bine realitatea decât Cotuna. A fost mai coerent şi părea chiar afectat de eşec: "Am pierdut cinci puncte la rotaţia finală. E o mare dezamăgire. Băieţii s-au bazat pe mine la ultimul aparat, dar am ratat. Nu ştiu dacă prezenţa în lot a lui Marian Drăgulescu ar fi schimbat situaţia. Poate că el ar fi ratat la alt aparat, cine ştie? Urmează finalele pe aparate, dar trebuia să ne fi descurcat mai bine cu echipa, fiindcă noi ne-am calificat cu echipa aici!".
Antrenorul Ioan Suciu, cel care nu l-a inclus în lot pe Marian Drăgulescu, dar care declara pentru EVZ că ne vom califica în finala pe echipe, a evitat să dea ochii, la final, cu cei trei jurnalişti români prezenţi la zona mixtă, alegând o ieşire de urgenţă.