Filmul “Jocurile foamei: Revolta – partea 1” a debutat pe primul loc în box office-ul românesc. Acesta este cel de-al treilea film din seria “Jocurile foamei”, produsă de studiourilor Lionsgate şi distribuită în ţara noastră de Forum Film România. În primul său weekend de la lansarea în România, filmul a avut peste 66.000 de spectatori şi încasări de peste 335.000 de dolari. Filmul a avut premiera pe 21 noiembrie 2014.

Franciza cinematografică „Jocurile foamei” – ecranizată după romanele cu acelaşi nume scrise de Suzanne Collins – este produsă de studiourile Lionsgate, distribuitorul său în ţara noastră fiind Forum Film România.

Sinopsis

Franciza „The Hunger Games / Jocurile foamei”, devenită fenomen internaţional, continuă să cucerească lumea cu „The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 / Jocurile foamei: Revolta – Partea 1”. În cel de-al treilea film din serie o găsim pe Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) în Districtul 13, după ce a spulberat jocurile pentru totdeauna. Sub conducerea preşedintelui Alma Coin (Julianne Moore) şi ajutată de sfaturile prietenilor săi de încredere, Katniss îşi întinde aripile, luptând să-l salveze pe Peeta Mellark (Josh Hutcherson), precum şi o întreagă naţiune, impresionată de curajul ei. „Lucrurile pe care le iubim cel mai mult sunt cele care ne distrug”, i se spune lui Katniss.

„Jocurile foamei: Revolta – Partea 1” este regizat de Francis Lawrence după un scenariu de Peter Craig şi Danny Strong, adaptare după romanul scris de Suzanne Collins. Pelicula este produsă de Color Force al Ninei Jacobson, împreună cu Jon Kilik. Romanul care stă la baza filmului este al treilea din trilogia scrisă de Suzanne Collins, care doar în Statele Unite a vândut peste 65 de milioane de exemplare din carte.

Distribuţia este întregită de Elizabeth Banks (Effie Trinket), Woody Harrelson (Haymitch Abernathy), regretatul actor Philip Seymour Hoffman (Plutarch Heavensbee), Liam Hemsworth (Gale Hawthorne), Stanley Tucci (Caesar Flickerman) şi Donald Sutherland (preşedintele Snow).