Istoria omenirii a fost rescrisă de antropologi. Strămoșii omului arătau cu totul altfel decât se știa

Istoria omenirii a fost rescrisă de antropologi. Strămoșii omului arătau cu totul altfel decât se știa

Istoria omenirii are o nouă reprezentare de bază, după ce mai mulți antropologi au lucrat la un proiect de recompunere a strămoșilor.

Istoria omenirii este rescrisă de cercetători specialiști în antropologie. Doi strămoși umani au fost reconstruiți de o echipă de academicieni. Este vorba despre modelul Lucy și copilul Taung. Care au fost realizați din piese din silicon, cu pigmentarea pielii și fire individuale aplicate cu grijă, manual. Cei care au lucrat la acest proiect au vrut să creeze cele mai realiste construcții care au existat vreodată ale acestor exemplare. Și s-au bazat pe teorii și date fundamentale, conform Daily Mail.

Lucy este o fosilă descoperită în anul 1974 în estul Africii. Taung este craniul fosilizat al unui tânăr Australopithecus africanus . A fost descoperit în 1924.

Istoria omenirii, rescrisă de cercetători

Încercările anterioare de a ne reprezenta strămoșii au dus la o multitudine de modele care sunt în contradictorii între ele. Și care s-au bazat adesea pe stereotipuri și prejudecăți înrădăcinate în „idei rasiste și misogine și concepte tribale.” Au explicat cercetătorii care au lucrat la acest proiect.

Doctorul Rui Diogo, de la Universitatea Howard, a vorbit despre o eroare în privința recompunerii lui Lucy, din trecut. „Multe descrieri ale lui Lucy o arată în savană. alături de soțul ei sau de unul, doi copii. Această reprezentare a unei familii are la bază date recente din istoria omenirii”. Lucy era o femeie adultă din specia Australopithecus afarensis. Care a fost găsită în Etiopia și despre se crede că a trăit în urmă cu aproximativ 3,2 milioane de ani.

Rămășițele ei sunt păstrate la Muzeul Național al Etiopiei din Addis Abeba. Taung a fost membru al speciei Australopithecus africanus. Care a murit la vârsta de trei ani și a trăit în ceea ce este acum Africa de Sud. În urmă cu aproximativ 2,5 milioane de ani. Doar craniula fost găsit, iar el s egăsește la Universitatea Witwatersrand din Johannesburg.

Așadar, aspectele anterioare ale celor doi strămoși au fost puse la îndoială. Echipa de cercetători a încercat să colecteze cât mai multe date. Pentru a oferi o imagine cât mai fidelă.

Ne puteți urmări și pe Google News