Evenimentul ZileiActualitateIstoria echipei Viitorul Constanța. Totul a pornit de la o glumă: „Credeau ca sunt beat„. Declarații FABULOASE ale lui Gică Hagi

Istoria echipei Viitorul Constanța. Totul a pornit de la o glumă: „Credeau ca sunt beat„. Declarații FABULOASE ale lui Gică Hagi

Istoria echipei Viitorul Constanța. Totul a pornit de la o glumă: „Credeau ca sunt beat„. Declarații FABULOASE ale lui Gică Hagi
Viitorul a fost înființat în 2009 de Gheorghe Hagi, odată cu Academia de Fotbal, iar în prezent, la aproape zece ani de atunci, Regele a povestit cum a ajuns să își facă echipă.

Hagi a dezvăluit astăzi prima discuţie pe care a avut-o cu Popescu despre planul de a înfiinţa o academie de fotbal. Totul se întâmpla, așa cum era de așteptat, la o petrecere privată. 

Iată câteva dintre declațiile făcute atunci de greii fotbalului românesc care habar nu aveau că această echipă va ajunge 8 ani mai târziu să se lupte pentru titlu.  "Gică Popescu să îmi spună acum <<Să trăiţi, şefu!>>", glumeşte Hagi, când îşi aduce aminte cum a luat naştere proiectul Viitorul.  Vreau să fiu cel mai bun, numărul 1 din Europa. Credeţi poate că spun vorbe mari, ok, dar aşa am zis şi când am plecat la drum, acum 7 ani. Nu mă credea nimeni, nici nevasta mea nu mă credea".

"Unii prieteni îmi ziceau că am luat-o razna când le spuneam cum vreau eu să fac, cum mă gândesc că o să vând jucători la un moment dat". 

"Vorbeau între ei: <că e o problema cu Gică>>" 

"Şi cumnatul meu (Gică Popescu) spunea asta. El, deci mare fotbalist, da?" 

"Îi spunea celuilalt prieten: <că a băut un pahar în plus, are o problema>>" 

"Acum ar trebui să spună <<Să trăiţi, şefu!>>, că eu am făcut-o" 

"Discuţia de atunci a avut loc la o masă, iar el zicea să nu îmi mai toarne în pahar, că am băut cam mult." 

"I-am arătat unde e lumina, care e tunelul, şi acum mergem aşa şi pedalam în direcţia aia cu toţii. Toţi într-o direcţie.", a mai spus Hagi conform Sport.ro. 

Viitorul a fost înființată în anul 2009 de către Gheorghe Hagi. Clubul a început activitatea competițională în anul înființării când a preluat locul cedat de CS Ovidiu în Liga a III-a. A promovat în Liga a II-a, unde a jucat două sezoane (2010-2011 și 2011-2012). În sezonul 2010-2011 de Liga a II-a Viitorul a terminat campionatul pe locul 9 iar la sfârșitul sezonului 2011-2012 a promovat în Liga I.

Liga I

În sezonul 2012-2013, Viitorul a terminat pe locul 13, obținând, totodată, cele mai mari victorii, contra campioanei din ediția respectivă, Steaua cu 2-5 în deplasare și a fostei campioane Dinamo cu 2-3 tot în deplasare, salvându-se de la o potențială retrogradare.
În sezonul 2015-2016, clubul a obținut cea mai bună performanță a sa, calificându-se în tururile preliminare ale UEFA Europa League 2016-2017, după ce a terminat play-offul Ligii I pe locul 5. La primul meci în cupele europene, Viitorul este învinsă de către KAA Gent, cu scorul de 5-0.


Accesează: