ISRAELUL a arestat palestinieni din AL QAIDA, care pregăteau un atentat asupra ambasadei SUA

ISRAELUL a arestat palestinieni din AL QAIDA, care pregăteau un atentat asupra ambasadei SUA

Serviciul israelian de securitate a arestat trei palestinieni aparţinând unei celule a organizaţiei Al-Qaida care pregăteau atentate, în special împotriva ambasadei Statelor Unite în Israel, a afirmat un purtător de cuvânt al premierul Benjamin Netanyahu.

„Shin Beth a arestat o celulă teroristă originară din Ierusalimul de Est care era acţionată de Al-Qaida şi care planificase printre altele un atentat cu bombă împotriva ambasadei Statelor Unite la Tel Aviv”, a precizat acest purtător de cuvânt, Ofir Gendelman, pe contul său de Twitter.

Într-un comunicat, Shin Beth i-a identificat pe cei trei suspecţi ca fiind: Iyad Abu Sara, născut în 1990, Ruben Abu Nijma, născut în 1983, arestaţi pe 25 decembrie în Ierusalimul de Est anexat şi ocupat, precum şi Alaa Anas, născut în 1992, din regiunea Jenin, din nordul Cisiordaniei, arestat pe 7 ianuarie. Ei au fost recrutaţi prin intermediul internetului de un presupus responsabil al organizaţiei Al-Qaida pentru Fâşia Gaza, Oraib Al-Sham, sub numele de război, potrivit Shin Beth, al cărui comunicat este însoţit de fotografia lui Ayman al-Zawahiri, liderul Al-Qaida, care l-ar fi supravegheat pe agentul său din enclava palestiniană, scrie AFP, citată de Agerpres.

Conform Shin Beth, Iyad Abu Sara pregătea un atentat împotriva unui autobuz israelian pe drumul care leagă Ierusalimul de colonia Maale Adumim, din Cisordania.

Ne puteți urmări și pe Google News

Celula ar fi avut ca misiune să ajute „terorişti străini care urmau să ajungă în Israel cu false paşapoarte ruse”, pentru a comite atentate sinucigaşe împotriva ambasadei SUA, precum şi a unui centru internaţional de conferinţe de al Ierusalim.

Iyad Abu Sara trebuia să îi întâmpine pe viitorii kamikaze, să le furnizeze centuri cu explozibili şi să îi transporte la locurile atentatelor, potrivit Shin Beth.

La Washington, Departamentul de Stat a indicat cu prudenţă că „se află în contact cu guvernul israelian în legătură cu aceste ameninţări”. Purtătoarea de cuvânt adjunctă a diplomaţiei americane a afirmat că nu dispune de „confirmare independentă” în legătură cu detaliile acestor ameninţări, chiar dacă Statele Unite „nu au motive să creadă că nu sunt adevărate”. De asemenea, Marie Harf a dat asigurări că situaţia „nu va avea impact asupra negocierilor de pace” dintre israelieni şi palestinieni, care au fost reluate în luna iulie.