Evenimentul Zilei > International > ISIS DEZVĂLUIE cine au fost cei care au pus la cale ATENTATELE SÂNGEROASE din Paris şi Bruxelles
ISIS DEZVĂLUIE cine au fost cei care au pus la cale ATENTATELE SÂNGEROASE din Paris şi Bruxelles

ISIS DEZVĂLUIE cine au fost cei care au pus la cale ATENTATELE SÂNGEROASE din Paris şi Bruxelles

Statul Islamic a dezvăluit în publicaţia Dabiq a grupării jihadiste că fraţii Ibrahim şi Khalid El Bakraoui, cei care au comis două din cele trei atacuri sinucigaşe din Bruxelles de pe 22 martie, au fost cei care au pus la cale aceste atentate, precum şi pe cele de la Paris din 13 noiembrie.

“Toate pregătirile pentru raidurile din Paris şi Bruxelles au început cu el (Khalid El Bakraoui – n. r ) şi cu fratele său Ibrahim", scrie publicaţia în ediţia nr 14, lansată miercuri, informează Mediafax, citând Le Figaro.

Totodată, ISIS a transmis că cei doi fraţi au decis să “trăiască pentru religie" atunci când au avut o revelaţie de a comite cele două atentate. Cei doi ar fi executat sentinţe în închisoare pentru diferite infracţiuni. "Cei doi fraţi şi-au procurat arme şi explozibili", se arată în text.

Cel de-al treilea atacator din atentatele de la Bruxelles,  Najim Laachraoui, a fost cel care a fabricat bombele utilizate în cele două atentate, având studii în electronică, mai scrie publicaţia. 

După ce iniţial anunţaseră că ambii fraţi El Bakraoui, cetăţeni belgieni, s-au aruncat în aer pe aeroportul Zaventem, anchetatorii au rectificat informaţia precizând că Khalid El Bakraoui, identificat după amprenete, s-a detonat, de fapt, în staţia de metrou Maelbeek. Fratele său, Brahim, este unul dintre autorii masacrului de la aeroport, soldat cu 11 pierderi de vieţi omeneşti. În total, 32 de persoane au fost ucise în atacurile de la Bruxelles.